lauantai 9. huhtikuuta 2022

Sebastian Fitzek: Terapia


Tämä terapia ilmestyy maanantaina 11.4.22 Minä pääsin tutustumaan kirjaan arvostelukappaleena

Edellinen Fitzekin kirja oli syksyllä ilmestynyt lentokodraama Ikkunapaikka 7A, sille annoin täydet 5 tähteä. Sitä edeltävä oli Matkustaja 23 kesällä ja sai neljä tähteä. Sekä ensimmäinen suomennos Potilas viime vuoden tammikuussa. Sekin oli neljän tähden kirja Eli varsin mainio kirjailija siis kyseessä! Lisäksi syksyllä ilmestyy taas uusi jännäri Fitzekiltä.

Särkyneen mielen sirpaleet viiltävät kuin veitsi
Sebastian Fitzekin trillerissä Terapia traumatisoitunut psykiatri joutuu ottamaan epätoivoisen riskin löytääkseen kadonneen tyttärensä
Kaksitoistavuotiaalla Josylla on selittämätön sairaus, ja lääkärikäynnin aikana hän katoaa jäljettömiin vastaanotolta. Neljä vuotta myöhemmin Josyn isä, psykiatri Viktor Larentz, on vetäytynyt syrjäiselle Pohjanmeren saarelle käsitelläkseen kokemaansa traumaa.

Saarella Viktor saa kuitenkin ovelleen yllättävän vieraan. Kirjailija Anna Spiegel kärsii harvinaisesta skitsofrenian muodosta: hän uskoo kirjoittamiensa henkilöhahmojen tulevan todeksi. Annan viimeisin romaani kertoo tuntemattomasta sairaudesta kärsivästä nuoresta tytöstä, joka katoaa yhtäkkiä jäljettömiin.
Vastahakoinen Viktor suostuu ottamaan Annan potilaakseen epätoivoisena yrityksenä saada selville, mitä hänen tyttärelleen tapahtui. Terapiaistunnot saavat kuitenkin nopeasti erittäin synkän käänteen, kun menneisyyden aaveet nousevat haudoistaan karmivin seurauksin.

Sebastian Fitzekin Terapia on särkyneen mielen veitsenteräviä palasia ravisuttavasti kuvaava trilleri, joka pitää lukijan otteessaan kauhistuttavaan päätökseensä saak 

Alussa tapahtumia on vähän vaikea seurata ja vie hetken, ennen kuin pääsen henkilöistä perille. Pikkuhiljaa asiat etenee ja kauhu lamaantuu, mistä ihmeestä tässä on kysymys ja kuka hoitaa ja ketä. Sitten vei mennessään ja kuuntelin se yhedssä illassa/yössä. Että hyväksi se osoittautui.

Suosittelen kaikille psykologisen jännityksen ystäville ja annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.