perjantai 27. maaliskuuta 2020

Jane Harper: Luonnonvaoimat


Jane Harper: Luonnonvaoimat, ilmestyi 24.2.20 Tammen julkaisemana. Lukijana toimii yksi suosikeistani, Toni Kamula. Tämä kirja on jatkoa Aaron Falk -sarjaan. Ensimmäinen osa, Kuiva kausi, kertoi elämästä rutikuivalla Austraalian maaseudulla.

"Kuiva kausi nosti Jane Harperin valtaisaan maailmanmenestykseen. Aaron Falk -sarjan toisessa osassa virkistyspäivä Australian villissä luonnossa menee pahasti pieleen."

Yksi nainen katoaa erämaahan huonossa säässä. Naisporukan välit ovat kireät ja toisessa juonenkulussa seurataan heidän matkan etenemistä ja katoamista edeltäviä tapahtumia. Erämaassa ei ole kännykkäverkkoa ja eksyessään naiset ovat luonnon armoilla ilman ruokaa.

Kolmannessa juonenkulussa seurataan Aaron Falkia ja hänen etsintätiimiä. Hämmennystä herättää kadonneen Alicen jättämä ääniviesti Aaronin puhelinvastaajaan. Myös Alicen tyttärellä on omat ongelmat äidin katoamisen lisäksi.

Austraaliassa on pitkät välimatkat ja villi luonto. Maisemakuvaukset ovat miellyttäviä ja mukavaa kuunneltavaa. Suosittelen kirjaa dekkarien ystävälle. Tämä ei todellakaan ole mitenkään raaka tai jotain vastaavaa. Annan kirjalle kolme tähteä.

10 kommenttia:

 1. Voi, olen niin odottanut tätä! Toivottavasti pääsen pian lukemaan. Jo Kuiva kausi oli herkkua aussitunnelmineen.

  VastaaPoista
 2. Varmasti viihdyt tämänkin parissa!

  VastaaPoista
 3. Tämä on minullakin juuri kuuntelussa. Toni Kamulalla on tosi miellyttävä ääni ja kirja vaikuttaa muutenkin hyvältä. Just nyt en tämän enempää jännitystä kaipaakaan. 😊

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Kamula on minunkin suosikkini.

  VastaaPoista
 5. Kiitos lukuvinkistä. En ole lukenut tuota Kuivaa kauttakaan, mutta Australia kiinnostaa. Ja Kamula on minunkin suosikkini.

  VastaaPoista
 6. Kannttaa ihmeessä kuunnella molemmat!

  VastaaPoista
 7. Kuiva kausi oli mielestäni parempi, mutta ei tämäkään kehno ole. Jään mielenkiinnolla odottamaan milloin ilmestyy kolmas Falk -romaani.

  VastaaPoista
 8. Saapa nähdä milloin suomennetaan näitä lisää!

  VastaaPoista
 9. Mua kyllä kovasti kiinnostaa tää Harper ja ku hänen kirjat sijottuu Australiaan! Ei tuu mieleen heti yhtään kirjaa, joka sijoittuu sinne ja jonka oisin lukenu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maiseman kuvaus on kyllä hienoa!
   Austraalisasta luin yhden Seppo Jokisen, oisko Mustat sydämet tai joku vastaava.

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.