keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Jørn Lier Horst: Kadonnut Felicia


Tämä kirja on ilmestynyt 10.10.22 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on vajaat 9 tuntia ja sen lukee Jari Nissinen. Tämä on toinen osa suositussa norjalaisessa Wisting-sarjassa.  Alun peri kirja on julkaisutu Norjassa 2004. Ensimmäinen osa Avaintodistaja ilmestyi alkuvuodesta. Tämä sarja on kyllä mukava, lämminhenkinen sarja ja onneksi näitä alkupään kirjoja on nyt alettu myös julkaista suomeksi. 
*
Vastustamaton William Wisting -dekkari vie syvälle menneisyyden mysteeriin.

Kaivuutyömaalta löytyy vanha vaatekaappi, jonka sisällä on luuranko. Kun selviää, että ruumis on vuosia sitten 19-vuotiaana kadonneen Felician, vanhat haavat revitään jälleen auki.

Rikospoliisi William Wisting on keskellä valheiden kierrettä. Vanha rikos ulottaa lonkeronsa nykypäivänä elävien ihmisten kohtaloihin, ja poliiseilla on kiire: tappaja, joka aikoinaan luuli selvinneensä rikoksestaan, on saatava kiinni niin pian kuin mahdollista.

Jørn Lier Horstin, menestyskirjailijan ja entisen poliisin koukuttavan kirjan alkupisteenä on todellinen rikos, 1970-luvulla Norjaa järkyttänyt katoamistapaus. 

*

Kirjassa seurataa 25 vuotta vanhan kuoleman tutkimuksia ja samalla etsitään kadonnutta nuorta naista. Golf-kentälle on ilmestynyt outoja pisteitä ja Wisting saa myös ufotutkija vaivoikseen. Kuka oli Felicia ja miksi hänet löydettiin vasta nyt? Onko hänellä jotain tekemistä nyttemmin kadonneen nuoren naisen kanssa? Mikä on tämän poikaystävän rooli?

Juonet punoutuvat kivasti yhteen ja kirjassa jännitystä riittää loppuun saakka. Tässä sarjassa on kyllä mukavat juonet ja niissä pysyy hyvin kärryillä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä on huippulaadukas sarja. Olen Wisting-fani. Tästäkin kirjasta tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvä kirja oli ja keväällä sarja jatkuu kolmannella osallaan.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.