perjantai 10. helmikuuta 2023

Carole Johnstone: Peilimaa


Tämä kirja on ilmestynyt viime syyskuussa Minervan kustantamana. Äänikirjan pituus on vajaat 15 tuntia ja sen lukee Jenni Sainio.
*
Taidokas mysteeritrilleri rakkaudesta ja petoksesta, sovituksesta ja kostosta. 

Hyytävää psykologista jännitystä tihkuva tarina kaksossisarista, molempien rakastamasta miehestä ja lapsuuden salaisuuksista, joita he eivät kykene unohtamaan.

Cat asuu Los Angelesissa, kaukana lapsuutensa Edinburghista ja komeasta viktoriaanisesta talosta, jossa hän ja hänen identtinen kaksoissisarensa El varttuivat. Lapsina he keksivät Peilimaan, portaikon alla sijaitsevan mielikuvitusmaailman täynnä merirosvoja, noitia ja pellejä. Mutta enää sisarestaan vieraantunut Cat ei juurikaan ajattele lapsuuskotiaan.

Mutta kun El katoaa salaperäisesti purjehdusreissullaan, Catin on pakko palata Edinburghiin. Vanha talo ei ole juurikaan muuttunut kahdessakymmenessä vuodessa. Se on edelleen täynnä pimeitä nurkkia ja Cat tuntuu joka käänteessä törmäävän vanhoihin salaisuuksiin ja menneisyyden aaveisiin. Kuin kaameassa aarrejahdissa joku on jättänyt hänelle vihjeitä kaikkiin huoneisiin. Johtolangat kuljettavat häntä takaisin Peilimaahan, jossa totuus väijyy odottamassa…
”Rakastin Peilimaata. Se on upeasti kirjoitettu ja sen juoni on punottu kellosepän tarkkuudella.” – Stephen King 
*
Vaivoin sain kuunneltua tämän kirjan ja en kyllä päässyt sen imuun missään vaiheessa. Kirjassa on minä kertoja ja tosi vähän dialogia, joten en lähtökohtaisestikaan innostunut teemasta. Annnan tälle kirjalle 2 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.