tiistai 12. huhtikuuta 2022

Seppo Jokinen: Pahasti tehty


Sarjan uusin osa ilmestyi 11.4. sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Äänikirjan pituun on reilut 10 tuntia. Tässä dekkarisarjassa seikkaillaa Tampereen ympäristössä. Mukavaa seurata tätä pitkää sarjaa, jossa aina vain sattuu ja tapahtuu niin työn merkeissä kuin vapaa-ajallakin. Minulla on sarajan alkuvaiheilta muutamia kirjoja vielä lukematta, mutta onneksi niitäkin on saatavilla äänikirjoina.

Komisario Koskinen -sarjan 27. osa
Tampereen rikospoliisi saa tutkittavakseen henkirikoksen, joka tuntuu aluksi täydelliseltä mysteeriltä. Teolle ei näytä löytyvän yhtään tarpeeksi vahvan motiivin omaavaa epäiltyä, kunnes yllättävä nimi nousee esiin.
Komisario Sakari Koskisesta tuntuu kuin hän olisi saanut jälkiperintälaskun aikoinaan tekemistään virheistä ja laiminlyönneistä, kun hänelle selviää, kenestä on kyse. Nimi on tamperelaispoliiseille liiankin tuttu ja nostaa pintaan ristiriitaisia tunteita.

Koskinen päättää ryhmänsä kanssa tehdä kaikkensa saadakseen menneet hyvitettyä. Samalla hän joutuu panemaan alttiiksi koko uransa ja maineensa, jopa kaikkein lähimmän henkilösuhteensa. Eikä hänen työtään lainkaan helpota tavallisia tamperelaisia öisillä kaduilla häiriköivä miesjoukko. 

Komisaarion ryhmällä on selvitettävänään yleisillä paikoilla tapahtunutta häiriköinti, ja kun löytyy ruumis auton takakontista. Siitä lähteekin tarina vauhtiin ja mukana jutussa on poliisiryhmän entisiä tuttuja. Koskisen on valittava puolensa ja tehtävä omat ratkaisunsa. Keneen voi luottaa ja keneen ei...

Myös Ullalla tuntuu olevan jotain hätää, mutta tämä ei suostu keskustelemaan edes naispuoleisen kollegansa kanssa. Mielenkiintoista taas odottaa uutta osaa, ja seurata miten asiat etenevät!

Tämä kirja on taattua Jokisen laatua ja sen parissa aika kuluu rattoisasti. Suosittelen kirjaa kaikille dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.