maanantai 6. helmikuuta 2023

Grethe Bøe: Mayday

 

Kirja on juuri julkaistu ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on noin 10,5 tuntia ja sen lukee Rosanna Kemppi. 
*
Pakomatka jääkylmän tundran halki

Grethe Bøen Mayday on räjähtävä toimintatrilleri NATO-hävittäjälentäjästä, joka joutuu taistelemaan tiensä halki jäisen Siperian

NATO järjestää kaikkien aikojen suurimmat sotilasharjoituksensa Finnmarkissa Pohjois-Norjassa. Harjoituksen aikana NATOn F-16-hävittäjä törmää venäläiseen lentokoneeseen ja tulee ammutuksi alas taivaalta Siperian yllä. Välikohtauksesta syntyy kansainvälinen kriisi, jossa sekä Venäjä että NATO tulkitsevat tapahtuman hyökkäykseksi.

Pudonneen hävittäjän lentäjät Ylva Nordahl ja John Evans selviävät maahansyöksystä kuin ihmeen kaupalla. He tietävät, että yläilmoissa tapahtui jotakin, josta on saatava välittömästi tieto Norjaan keinolla millä hyvänsä. Lentäjillä on mahdoton tehtävä edessään. Heidän täytyy paeta halki jäisen Siperian takaisin Norjan maaperälle vältellen Venäjän armeijan joukkoja ja palkkasotilaita ja siten estää katastrofi, joka voisi sytyttää kolmannen maailmansodan.

Elokuvaohjaajana ja -käsikirjoittajana kannuksensa ansainnut Grethe Bøe tempaisee räjähtävässä Mayday-esikoisteoksessaan lukijan keskelle arktista Siperiaa ja kahden lentäjän epätoivoista koitosta suurvaltojen voimainnäytön keskellä.
*
Minulla oli vähän ennakkoluuloja tähän kirjaan, mutta kaikki odotukset ylittyivät. Tämä oli hyvä kirja. Suosittelen tutustumaan. Annan kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.