lauantai 18. helmikuuta 2023

Anna Jansson: Menneisyyden paino

 

Tämä kirja on juuri ilmestynyt Gummeruksen kustantamana. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Ville Tiihonen. Sarjan edellinen osa, Varjo kannoillasi, ilmestyi viime keväänä. Kiva uusi sarja.
*
Vanhan mielisairaalan hyytävä menneisyys piinaa kylmien tapausten tutkintatiimiä

Rikoskomisario Kristoffer Bark määrätään tutkimaan Eva Kulitzin saamia tappouhkauksia. Eva arvioi työkseen sairaus- ja työkyvyttömyyseläkehakemuksia ja on joutunut julkisuuden tikunnokkaan, sillä jotkut uskovat hänen tekemiensä päätösten ajaneen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä itsemurhaan.
Uhkauksia tutkiessaan Kristoffer perehtyy myös Evan sukujuuriin ja saa tietää, että Evan isoäiti on aikoinaan kuollut paettuaan Västra Markin mielisairaalasta. Liittyvätkö tappouhkaukset sittenkään Evan työhön? Vai kolkuttaako historia ovella?

Menneisyyden paino pureutuu idyllisen hyvinvointiyhteiskunnan synkkään lähimenneisyyteen, jolloin normista poikkeavia on kohdeltu epäinhimillisesti ja suljettu erilaisin keinoin yhteiskunnan ulkopuolelle. Kolmas osa Kristoffer Barkista kertovassa dekkarisarjassa oli menestys Ruotsissa: kirjaa myytiin yli 50000 kappaletta kahden ensimmäisen kuukauden aikana.
”Poikkeuksellisen elegantti juoni... Anna Jansson on taitava.” - Dagens Nyheter
”Niin paljon enemmän kuin vain rikostarina... Anna Jansson on mestari yhdistämään rikoksia historiallisiin tosiasioihin.” - Läslustan-blogi
”Sarjan paras kirja tähän mennessä.” - Kulturladyn-blogi
*
Mukava kirja tämäkin. Barkilla on haasteita henkilökohtaisessakin elämässä, mutta lähinnä mukava sellainen. Lisäksi hän sairastuu. Evalle käy huonosti ja pian tämän tytärkin on vaarassa pienen lapsensa kanssa. 

Suosittelen tätä sarjaa kaikille skandidekkarien ystäville. Tämä ei ole mitenkään raaka tai väkivaltainen. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.