tiistai 21. helmikuuta 2023

Cecilia Sahlström: Valkoinen syreeni

 

Tämän kirjan on julkaissut Saga Egmont hyväntekeväisyysjärjestö ja se on ilmestynyt viime vuoden lopussa. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia ja se lukee Johanna Kokko. Sarjan seuraava osa Oikeudentuoja, ilmestyy 4.4.2023.
Sahlströn on ruotsalainen kirjailija ja kirjan tapahtumat sijoittuva Lundiin, etelä-Ruotsiin. 
*
Huippusuositun rikossarjan ensimmäinen osa Jo Nesbøn ja Karin Fossumin faneille!

Kesä tekee tuloaan Lundin yliopistokaupunkiin, ja kaupungin monilukuisia opiskelijoita odottaa loma nurkan takana. Tummat varjot levittäytyvät kirkkaiden alkukesän päivien keskelle, kun nuori tyttö löydetään silvottuna kaupunginpuiston pensaikosta. Lyhyen matkan päässä on pahoinpidelty nuorukainen. Kumpikin uhri pitelee kädessään valkoista syreeninoksaa. 

Poliisitarkastaja Sara Vallén saa tutkinnan vastuulleen, mutta joutuu pian sivuun, kun hänen poikansa nimetään pääepäillyksi. Pelastaakseen poikansa Sara jatkaa rikoksen selvittämistä yksin.

Valkoinen syreeni aloittaa huippusuositun rikossarjan, joka kertoo Sara Vallénista ja hänen kollegoistaan Lundin poliisissa. Realistinen nordic noir -sarja sopii niin true crime -faneille kuin kaunokirjallisuuden ystäville.

"Kirja on yksi parhaista dekkareista, joita Ruotsissa on julkaistu viime vuosina." Inger Wassenius, BTJ

"Cecilia tietää, miten poliisityötä tehdään, miten ihmiset käyttäytyvät hädässä ja millainen koettelemus se on poliseille ... Hän kuvaa poliiseja, jotka tekevät kaikkensa rikollisten kiinni saamiseksi ja jotka samalla haluavat pitää perhe-elämän koskemattomana. ...Tämän Cecilia Sahlström tekee todella, todella hyvin. Jos haluat jännitystä viikonloppuun, on Vit Syren aivan täydellinen." Ulrika Larsson, P4 Halland
*
Tämä kirja on melko rankka ja ei niin kivaa seurattavaa aihepiirinsä takia. Muutoin henkilöt olivat kohtuullisen tavallisia ja siltä osin helppoa lukea. Aion kyllä seurata tätä sarjaa jatkossakin. Sellainen tavallinen skandi-dekkari kyseessä. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.