sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Shari Lapena: Hyvä naapuriShari Lapena: Hyvä naapuri. Äänikirjan pituus on 11,5 tuntia ja lukija on Sanna Majuri. Kirja on vuodelta 2017 ja luin sen silloin tuoreeltaan. Nyt kuuntelin kirja uudestaan, kun suurinpiirtein muistin kuviot. Kirjassa tapahtui useampi koukku ja nyt myöhemmin oli mukava katsoa, miten ne kestävät toisen lukukerran.

"Shari Lapena on työskennellyt asianajajana ja englannin kielen opettajana ennen ryhtymistään kirjailijaksi. Hänen ensimmäinen trillerinsä Hyvä naapuri on noussut kansainväliseksi arvostelu- ja myyntimenestykseksi. Kirjan oikeudet on myyty yli 200 maahan."

Kanadalaiselta Sharilta on julkaistu enlanniksi jo kaksi uutta, vielä suomentamatonta kirjaa: An Unwanted Guest (2018) ja Someone We Know (2019). Toivottavasti Otava julkaisee myös ne pian suomeksi. Sharin toinen suomennos on Vieras Talossa vuodelta 2018. Siinäkin on koukkunsa, mutta se ei ole aivan niin hyvä kuin tämän ensimmäinen.

Tämä kirja alkaa siitä kun Anne ja Marco palaavat kotiin naapurista ja heidän pieni lapsi on kadonnut sängystään. Pariskunta on käynyt vuoron perään katsomassa vauvaa, eikä myöskään itkuhälyttimestä ole kuulunut mitään. Paikalle kutsutaan myös rikosetsivä, joka esittää tungettelevia kysymyksiä. Pariskunnan tilanne ei vaikuta kovin hyvältä viinanhuuruisine hengityksineen ja rikkoutuine peileileen.

Ensimmäinen koukku ilmenee jo melko aikaisessa vaiheessa ja sen ympärillä pyörivät kertomukset. Aiheuttiko Anne vauvan kuoleman, kun hän kävi syöttämässä tämän? Mikä osuus on Marcolla tässä asiassa? Entä appivanhemmilla? Todella mielenkiintoista lukea toistamiseen nämä kuviot ja tarkkailla henkilökuvioita, kun tietää taustat. Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.