lauantai 8. heinäkuuta 2023

Michael Connelly: Kova tuomio

 

Tämä kirja on vuodelta 2009 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen pituus on noin 17 tuntia. Connellyt postatut kirjat löytyvät tästä linkistä. Tämä kirja on toinen osa asianajaja Mike Hallerista, edellinen osa on nimeltään Oikeuden palvelija. Siinä tutustuttiin uuteen hahmoon ja tässä Kova tuomi -kirjassa Haller tutustuu Harry Boshiin.
*
Mickey Haller, Oikeuden palvelijasta tuttu asianajaja, palaa ammattiinsa kahden tuskien ja kuntoutuksen täyttämän vuoden jälkeen. 

Uusi alku saa suorastaan räjähtävän lähdön. Kun kollega Jerry Vincent tapetaan, Haller perii elämänsä lupaavimman jutun. Hänen on määrä puolustaa kuuluisaa Hollywood-mogulia, jota syytetään nuoren vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. 

Haller ryhtyy voimansa tunnossa kokoamaan palapeliä, jonka hän uskoo kääntävän tuomarin ja valamiehet puolelleen. Sitten hän saa vihiä, että hänen henkensä on jälleen kerran vaarassa.

Kuvaan on astunut konkarietsivä Harry Bosch, yksinäinen susi, joka on päättänyt paljastaa Jerry Vincentin murhaajan, oli hinta miten korkea tahansa – vaikka käyttämällä Halleria syöttinä. Haller on hänen velipuolensa, mutta sitähän armoitettu asianajaja ei tiedä.
*

Mike on loukkaantunut ja jäänyt pidennetylle sairaslomalle jäätyään kipulääkkeiden koukkuun. Hän on kuivilla ja valmiina töihin, kun hänen ystävänsä tapetaan. Mike periin yli 30 juttua ja pian täysin työn touhussa. Yksi juttu on yli muiden ja niin sanotun taikaluodin, eli ylivoimaisen puolustuksen löytyminen on vaikeaa, kun ystävän muistiinpanotkin varastettiin surman yhdeydessä.

Mike, Lorna ja Cisco ovat täysin työllistettynä, kun he yrittävät päästä juttujen sisään. Elokuvamogulin oikeudenkäyntiä seurataan kirjassa tarkasti ja Mike saa tehdä kaikkensa, jotta saa puolistettua asiakastaan. Tämän vaimon ja rakastajan surmaan ei ole edes yritetty etsiä vaihtoehtoista syyllistä ja työtä riittää...

Koska Miken ystävä on surmattu ja hän on perinyt tämän jutut, on myös Mike vaarassa. Suojelijaksi osoittautuu Harry Bosch, jonka sukulaisuutta Mike ei vielä tiedä. Jotenkin hän näkee tuttuja piirteitä Harryssä, mutta ei ole tietoinen, että heillä on sama isä. Myös Miken tytär käy oikeudenkäynnissä Miken ex-vaimon kanssa.

Tämä on kyllä hyvä kirja. Näitä lukee aina vain uudestaan ja uudestaan. Nyt on menossa ainakin kolmas lukukierros. Onneksi äänikirjat löytyvät lukemisesteisille. Vaikka Mike puolustaa rikollisia, hän on sympaattinen ja uskottava hahmo. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. 

Annan tälle kirjalle täydet 5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.