lauantai 22. heinäkuuta 2023

Jørgen Jæger: Kameliontit

 

Tämä kirjan on julkaistu 19.6.23 ja sen kustantaja on Word Audio Publishing. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Alunperin hänen takiaan päätinkin tutustua tähän sarjaan. Tämä on toinen osa norjalaisessa Ole Vik -sarjassa.
*
Tiivistunnelmainen ja tarkkanäköinen dekkarisarja Norjasta jatkuu

Outojen pankkiryöstöjen aalto ravistelee seutua. Kun Ole Vikin lomasuunnitelmat saavat hirvittävän käänteen, on pelissä muutakin kuin nimismiehen maine…

Ole Vikin elämä hymyilee. Hartaasti odotettu lemmenloma tuoreen tyttöystävän Hilden kanssa tyssää kuitenkin jo ennen lentokenttää, kun he joutuvat sattumalta keskelle pankkiryöstöä. Tilanne riistäytyy käsistä, ja ryöstäjä vie Hilden mukanaan. Kaoottisen tilanteen vuoksi kukaan ei tiedä, mitä on tapahtunut. Kun tilanne lopulta selviää, aika alkaa käydä vähiin… Samaan aikaan kun ryöstöaalto pyyhkäisee yli seudun, käydään poliisivoimissa sisäistä valtataistelua. Ole Vikin on otettava selvää, kehen voi luottaa – ja kuka on todellinen kameleontti kaiken takana?

Kameleontit on Ole Vikistä ja Fjellberghavnin kuvitteellisesta pikkukaupungista kertovan sarjan toinen, odotettu osa. Jørgen Jæger kuuluu Norjan myydyimpiin ja rakastetuimpiin dekkarikirjailijoihin. Jægerin Ole Vikistä ja tämän kollegoista kertova kirjasarja on saavuttanut suuren suosion niin kotimaassaan kuin muuallakin.
”Erittäin pätevä rikosromaani. Ole Vikiä kannattaa seurata tarkasti jatkossa." Kurt Hanssen, Dagbladet-lehti
*
Tämä kirja on hyvin suoraviivainen ja sitä oli hyvä seurata myös äänikirjana. Juonia oli vain yksi ja se eteni sujuvasti. Kun Ole Vik törmää pankkiryöstäjään, joka päättää ottaa Olen vaimon kuskiksi ja panttivangiksi, on soppa valmis. Takaa-ajoa ja muuta sattuu ja tapahtuu koko kirjan ajan. Norjalainen miljöö on myös plussaa.

Tämä vaikuttaa hyvältä sarjalta ja luen seuraavaksi ensimmäisen osan, joka on nimeltään Varjojahti. Suosittelen kaikille skandidekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.