lauantai 1. heinäkuuta 2023

Jo Nesbø: Panssarisydän

 

Tämä kirja on vuodelta 2010 ja sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on 25,5 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on 8. osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Vastikään ilmestyi itsenäinen "kauhu"-kirja, Pimeyden talo. Tämä kirja on kyllä liian pitkä minun makuuni. Ei tahdo riittää keskittyminen, vaikka kuuntelinkin nopeutettuna.
*
Se palkittiin Norjassa ja Tanskassa. Se oli suurmenestys Saksassa ja kesän myydyin dekkari Suomessa. Se on kuin kirjoittaen sytytetty takkatuli: kaunis ja polttava.

Kasvojen vammat on aiheutettu sisältä päin. Rikoksien tekijäksi epäillään sarjamurhaajaa.

Oslon poliisin ainoa sarjamurhaajiin erikoistunut tutkija on paennut painajaisiaan Hongkongin oopiumluoliin. Saapuessaan kotimaahansa tutkija joutuu tullissa täydelliseen ruumiintarkastukseen epäiltynä huumeiden salakuljetuksesta.Tämä mies on Harry Hole.Pian ihmisiä alkaa kuolla lisää. On selvitettävä, mikä yhdistää julmien murhien uhreja.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!
*
Uusi poliisi, Kaja, on määrätty etsimään Harry Hong Kongista, jonne tämä on paennut Lumiukko-tapauksen jälkeen. Rakel ja Oleg ovat muuttaneet pois Norjasta ja kotona ei ole enää mitään. Harryn isä on kuitekin vakavasti sairas ja tämä saa hänet palaamaan kotiin. Samalla hänet ylipuhutaan selvittämään sarjamurhaajatapausta, jossa naisia kuolee outoon "hukkumiseen".

Tapaukset liittyvät mökkiin erämaassa pohjoisessa. Täällä Harry ja Kaja joutuvat hengenvaaraan ja tämä ei jää ainoaksi uhkaavaksi tilanteeksi... Jännitystä kyllä riittää koko kirjan verran, vaikka pitkä onkin. Harry matkustaa pohjoisen lisäksi myös Afrikkaan, joten tapahtumia piisaa runsaasti. 

Tämä on kyllä hyvä kirja ja koko sarja. Harryn elämää on kiva seurata ja taasen jään innolla odottamaan seuraavaa osaa... Ainut huono puoli on kirjan pituus, muuten olisi täysien pisteiden kirja.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 5- tähteä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.