tiistai 25. heinäkuuta 2023

Lisa Bjerre & Susan Casserfelt: Häntä ei pitänyt tappaa

 

Tämä kirja on julkaistu 4.7.23 ja sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on reilut 13 tuntia ja sen lukee suosikkini Sanna Majuri. Tämä on toinen osa Linjalla-sarjaa. Ensimmäinen osa oli nimeltään Yksinäinen todistaja. Muut Casserfeltin kirjat löytyy tästä linkistä.
*
Väärä tieto. Väärä rakkaus. Väärä vainaja. 

Linjalla-sarjan toisessa osassa poliisi saa hälytyksen huoneistoon, jossa epäillään tapahtuneen perheväkivaltaa. Tilanne vaikuttaa pahalta, mutta mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Vain kohtalokas luoti on aito. 

Lisa Bjerren ja Susan Casserfeltin Yksinäinen todistaja tutustutti lukijat Tukholman Bagarmossenin – tuttavallisemmin Bagiksen – lähiöön ja sen ihmisiin, erityisesti kahteen poliisiin, Jack Karlbergiin ja Lina Kruseen. Jack ja Lina tutustuivat toisiinsa paremmin kuin olisi sopivaa – onhan Jack myös perheenisä. 

Häntä ei pitänyt tappaa kuvaa kohtalokasta tapahtumasarjaa, joka alkaa yhdestä epäonnisesta laukauksesta ja päätyy hallitsemattomaan katuväkivaltaan. Lina on pahassa pulassa, eikä Jack pääse vanhasta jengikaveristaan Lunkanista eroon. 

Linjalla-sarjan toinen romaani on ajan hermolla. Vihapuhe kuuluu vailla armoa. 

Susan Casserfelt on aiemmin julkaissut dekkarisarjan Höga kusten. Casserfeltin romaanit ovat olleet erittäin suosittuja äänikirjoina Ruotsissa. 

Lisa Bjerre on tunnettu toimittaja ja myös innokas avantouimari, joten Linjalla-sarjan hyytävään kylmyyteen sukeltaminen on ollut hänelle nautinto.
*
Tämä kirja on selvästi parempi kuin edelliset. Juonta on helppo seurata ja kirjassa sattuu ja tapahtuu loppuun saakka. Kirjassa seurataan vuorotellen poliisien Linan ja Jackin elämää, molemmilla on myös yksityiselämässä haasteita...

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.