sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Seppo Jokinen: Ajomies

 

Tämä kirja on vuodelta 2011 ja sen kustantaja on Crime Time. Äänikirjan pituus on vajaat 11 tuntia. Tämä on 16. osa suositussa Komisario Koskinen -sarjassa
*
Rikostoimittaja Rami Vanninen löydetään Pyynikiltä vanhan tehtaan piipun juurelta kuolleena. Hänet on tapettu yhdellä niskaan suunnatulla laukauksella. Surmatapa saa komisario Koskisen ymmälleen, sillä kylmäverinen teloitus Tampereella ei ole sitten kansalaissodan päivien ollut aivan arkinen asia. Tutkimukset johtavat Koskisen Norjaan, aina Oslon Toftes gatelle asti. Mutta mikä rooli rikoksessa on Koskisen vanhalla tutulla, Vannisen ruumiin löytäneellä linja-autonkuljettaja Hannes Häyhäniemellä, jota jo yhdeksän vuotta aiemmin epäiltiin taposta?

Miehen itsetuhoinen käytös vaivaa Koskista ja vie hänet Häyhäniemen menneisyyden jäljille. Paineet poikkeuksellisen rikoksen selvittämiseksi ovat kovat, eikä niitä helpota laitoksen johdon sekaantuminen tutkimuksiin. Vihoitteleva polvi panee Koskisen kestävyyden koetteelle. Vanhat synnit ja laiminlyönnit lankeavat yllättävällä tavalla maksuun.
*
Koskinen matkustaa Osloon saakka ja tapauksessa on viitteitä hiihtomaailmaa kuohuttaneesta epo-skandaalista. Koskisen naisasiat ovat jäissä ja hän on päässyt yli Linnean kuolemasta. Hänellä on nyt kilpikonnat huollettavinaan...

Tämä kirja on hyvä osa sarjaa. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Nämä on siittä kivoja, kun eivät ole mitenkään raakoja. Annan kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.