perjantai 28. heinäkuuta 2023

Arne Dahl: Sydänmaa

 

Tämä kirja julkaistu 2018 ja sen kustantaja on Into-kustannus. Äänikirjan pituus on noin 13 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä  on toinen osa sarjaa. Ensimmäinen osa oli nimeltään Rajamaat
*
”Juoni laajenee ja henkilöt inhimillistyvät. Sydänmaa kiristää jengoja Rajamaiden käynnistämässä tarinassa. Toisessa osassaan rikoskertomus säilyttää tiukan jännitteen."
- Helsingin Sanomat

Kun entinen rikosylikonstaapeli Sam Berger avaa silmänsä, hänellä ei ole aavistustakaan missä hän on. Kaikki ympärillä on valkoista ja hahmotonta. Kun entinen turvallisuuspoliisin soluttautuja Molly Blom ilmestyy hänen vierelleen, käy ilmi että he pakenevat oikeutta, joka ei ole enää oikeamielinen.

Berger ja Blom saavat tehtävän, joka liittyy vanhaan järkyttävään murhaan. Murhaaja on ollut vankilassa jo pitkään, mutta onko hän oikea syyllinen? Tutkimusten edetessä Berger joutuu kasvotusten oman menneisyytensä kanssa. Voivatko Berger ja Blom luottaa edes toisiinsa?
Sydänmaa on matka pimeyden jääkylmään ytimeen.
*
Tämä kirja ei ollut niin vetävä kuin ensimmäinen. Vähän vaikea oli pysyä matkassa. Annan mahdollisuuden vielä seuraavillekin kirjoille, kun olen nyt tätä sarjaa lukemassa kokonaan.  Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 


2 kommenttia:

  1. Dahl on dekkaritaivaalla kiintoisasti loistava tähti: hän taitaa näppärän ja kekseliään juonenkutomisen taidon, mutta on myös armoitettu herkän ja hauraan ihmismielen sekä ympäristön tulkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oikeassa olet, mulla on nyt nopeassa tahdissa koko sarja lukulistalla!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.