maanantai 10. heinäkuuta 2023

Arttu Tuominen: Verivelka, vol 2.

 

Tämä on ensimmäinen osa suositussa DELTA-sarjassa. Jostain syystä en muistanutkaan, että kuuntelin tämän kirjan joulukuussa. Noh, sen verran hyvästä kirjasta kyse, että kesti kyllä hyvin kuunnella uudestaan. Tästä linkistä löytyy alkuperäinen postaus. Tarkoitus on nyt kuunnella koko sarja ennen, kuin uutuus Vapahtaja, ilmestyy 18.8.23
*
Joskus ystävyys on lakia vahvempi.

Koskettava ja vetävä rikosromaani salaisuudesta ja syyllisyydestä. Kuinka pitkälle olet valmis ystävyyden nimissä menemään?

Myöhäinen syksy. Porin Ahlaisissa tapahtuu raaka, mutta poliisin näkökulmasta tavanomainen surmatyö. Mökillä, jossa on koolla iso ryyppyporukka, puukotetaan mies. Tapauksella on useita silminnäkijöitä mutta vähän surijoita: uhrilla on poikkeuksellisen väkivaltainen rikostausta.

Komisario Jari Paloviita, ylennyksen saanut perheenisä, hätkähtää kuullessaan Ahlaisten surmasta epäillyn miehen nimen: poikavuosina samainen puukottaja oli hänen paras ystävänsä, rikkonaisesta kodista tullut tinkimätön ja auttavainen toveri, joka puolusti häntä julmissa kiusaamistilanteissa. Paloviita on aina tuntenut olevansa elämänsä velkaa nykyisin syrjäytyneenä kulkevalle ystävälleen.
Mitä tarkoittaa ikuisen lojaalisuuden lupaus? Voiko verivalan purkaa?
*
Kirjassa seurataan vuorotellen vuotta 1991, kun pojat ovat nuoria ja tätä päivää, kun ryyppyporukassa tapahtuu puukotus. Uhri ja tekijä ovatkin Paloviidan tuttuja nuoruudesta ja hänen on tehtävä jotain asiassa...

Hyvä kirja kyllä kyseessä. Seuraava osa on nimeltään Hyvitys, jo jakaa mielipiteitä. Saa nähdä miten nyt käy...
Suosittelen tätä kirjaa edelleen ja annan samat 5- tähteä...


2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.