maanantai 31. heinäkuuta 2023

Arne Dahl: Vapaus. Vol 2

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2020 ja sen kustantaja on Into kustannus. Äänikirjan pituus on reilut 13 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on toinen kerta, kun luen tämän kirjan ja ensimmäinen postaus löytyy tästä linkistä.  Tämä on neljäs osa suositussa Berger & Blom -sarjassa. Olen nyt lukenut sarjan alusta lähtien järjestyksessä lyhyessa ajassa ja hyvin muistaa aina edellisen osan tapahtumat. Näin tästäkin kirjasta saa enemmän irti. 
*
”Ruotsalaista rikoskirjallisuutta parhaimmillaan ilman yhtä ainutta ikävystymisen hetkeä.” - Jyllands-Posten

Sam Berger on murtunut mies. Hänen taisteluparinsa Molly Blom on lähtenyt omille teilleen parin yhteinen lapsi kohdussaan. Samin elämä on täydessä umpisolmussa, ja hän elättää itsensä setvimällä pikkunilkkien vakuutuspetoksia.

Antelias ja äärimmäisen arvoituksellinen toimeksianto muuttaa kaiken. Prostituoituna työskennellyt nainen nimeltä Nadja on kidnapattu, ja hänen terapeuttinsa pyytää Bergeriltä apua. Poliisille Nadjan etsinnästä ja hurjasta lunnasvaatimuksesta ei saa hiiskahtaakaan. Aikaa on 72 tuntia.

Jahti johdattaa Sam Bergerin Venäjän mafian jäljille. Vaarassa ovat muutkin kuin Nadja, kun kauppaa käydään ihmishengillä ja vapaudella, joilla on julma hintalappu.

Supertaitavana juonenkuljettajana sekä älykkäänä ja viihdyttävänä rikoskirjailijana tunnettu Arne Dahl on jälleen kirjoittanut dekkarin, jota et voi jättää väliin. Tämä nopeatempoinen, yllättävä ja julmetun jännittävä dekkari on Arne Dahlia parhaimmillaan.
*
Sam Berger on perustanut etsivätoimiston ja jahtaa vakuutuspetoksia. Jollakin kuitenkin on muuta mielessä ja Sam joutuu seikkailuun mukaan, johon kuuluu myös kadoksissa ollut Molly Blom. 

Suosittelen tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville, annan kirjalle edelleen 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.