maanantai 3. heinäkuuta 2023

Tuire Malmstedt: Lyijysydän

 

Tämä kirja on ilmestynyt tänään 3.7.23 ja sen kustantaja on Aula & Co. Äänikirjan pituus on reilut 7 tuntia ja sen lukee Mikko Leskelä. Tämä on kolmas osa Metso & Vauramo -sarjassa. Tämä on minulle uusi tuttavuus.

*

Sukupolvet ylittävä salaisuus paljastuu vanhan murhan tutkimuksissa

Jyväskylän Vanhan pappilan lattian alta löytyy luuranko remontin yhteydessä. Vainaja on nuori nainen, jonka kuolinajankohta sijoittuu 60-luvun loppupuolelle. Luurangon mukana on haudattu peltirasia, jossa on pieni vauvan pitsimekko ja Jean-Paul Sartren näytelmä Suljetut ovet. 

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo löytävät vanhoista tutkinta-arkistoista neljä nuorta naista, jotka sopivat uhrin profiiliin. Heistä yksi on kadonnut Pyhä-Häkin kansallispuistoon vuonna 1968, ja kolme muuta ovat hukkuneet samana vuonna veneonnettomuudessa Tuomiojärvellä. Onko Vanhan pappilan ruumis joku heistä? 

Vuonna 1943 Amélie Bonnet pidätetään ja viedään Ravensbrückin keskitysleirille. Siellä hän ystävystyy erään naisen ja tämän tyttären kanssa. Ennen kuolemaansa ystävä pyytää Amélielta erikoista palvelusta: ”Tapathan lapseni ennen kuin he ehtivät?” Amélie päättää tehdä juuri päinvastoin – hän aikoo tehdä kaikkensa, että lapsi selviäisi leiriltä hengissä. 

Miten Amélie, pappilan luuranko ja 60-luvulla kadonneet tytöt liittyvät toisiinsa?

Lyijysydän on Tuire Malmstedtin kehutun Metso & Vauramo -dekkarisarjan kolmas osa. 

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.
*
Matildalla on ongelmaa adoptio-tyttärensä kanssa. Vanhan surman tutkinta teettää työtä Matildaa ja Elmoa. Myös sota-ajan tapahtumat vaikuttavat tämän kirjan tapahtumiin. Annan kirjalle 4+ tähteä


2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.