torstai 27. heinäkuuta 2023

James Patterson: Hämähäkin aika

Tämä kirja on kirjoitettu alunperin vuonna 1993 ja suomeksi 1995. Äänikirja on juuri julkaistu Saga Egmontin kustantamana. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja sen lukee Antti Jaakola. Tämä on ensimmäinen osa suositussa Alex Cross -sarjassa, jota on suomennettu 11 osan verran ja kirjoitettu sen jälkeen vielä monet osat.
*
Painajaismainen trilleri aloittaa menestyssarjan, jota ei voi ohittaa.

Afroamerikkalainen Alex Cross on Washington DC:n apulaispoliisipäällikkö ja entinen psykologi. Kun Cross määrätään keskeyttämään kahden mustan prostituoidun murhatutkinnan ja keskittymään eliittikoululaisten sieppaukseen, on hän alkuun enemmän kuin ärtynyt. Cross ei kuitenkaan arvaa, mitä hänellä on vastassaan...

Siepatut lapset Maggie Rose ja Michael ovat kadonneet kuin maan alle. Tuntematon sieppaaja vaatii Maggie Rosesta 10 miljoonan dollarin lunnaita. Hän saa rahat – mutta ei vapauta tyttöä. Michael löydetään silvottuna ja murhattuna. Tapaus nousee otsikoihin ja järkyttää koko maata. Juuri sitä kuuluisuudenjanoinen murhaaja haluaa. Alex Cross ja FBI-agentti Jezzie Flanagan yrittävät kuumeisesti etsiä rikollisen käsiinsä, mutta onko jo liian myöhäistä?

Hämähäkin aika aloittaa trillerisarjan etsivä Alex Crossista. Kirjasta on tehty menestyselokuva Tappava seitti, jonka pääosaa näyttelee Morgan Freeman. 

Yhdysvaltalainen James Patterson (s. 1947) on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hänen kirjojaan on myyty yli 400 miljoonaa kappaletta. Patterson on Guinness World Record -listalla eniten #1 New York Times -bestsellersijoituksia keränneenä kirjailijana.
*
Alex asuu kahden lapsen ja isoäidin kanssa Waschingtonissa ja suree vieläkin kuollutta vaimoaan. Ystävänä ja työparina on Samerson ja yhdessä he tutkivat tätäkin tapausta. Työssä Alex tapaa Jezzien ja heille syntyy lämmin suhde. Jännitystä ja tapahtumaa riittää loppuun saakka!

Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.