sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Kristina Ohlsson: Jäänmurtaja

 

Tämä kirja on julkaistu 20.7.2023 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on vajaat 17 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Tämä on toinen osa uutta sarjaa, ensimmäinen osa on nimeltään Myrskynvartija. Tässä uudessa kirjassa on talvi ja pienessä kylässä sattuu ja tapahtuu.
*
Kylmäävää jatkoa Myrskynvartijalle. 

Talvinen tuhopoltto järkyttää rannikkokylän idylliä suosikkidekkaristin Strindberg-sarjan toisessa osassa.

Entinen pörssihai August Strindberg on kotiutunut pieneen Hovenäsetin kylään ja on onnellisempi kuin koskaan. Antiikkiliikkeellä pyyhkii hyvin, ja tuore lempi leiskuu rikostutkija Maria Martinssonin kanssa. Jääkylmänä tammikuun yönä paratiisiin tulee särö, kun tulipalossa tuhoutuu kaksi venevajaa, joista toinen kuuluu Augustille. Maria ryhtyy tutkimaan tuhopolttoa aavistamatta, mitä kaikkea on vielä edessä. Joku merellisen lintukodon asukkaista hautoo synkkiä salaisuuksia. Samaan aikaan Augustia ja Mariaa vaanivat yllättävät vaarat, eikä kumpikaan ole turvassa.

Kristina Ohlsson (s. 1979) on Pohjoismaiden suosituimpia jännityskirjailijoita. Strindberg-sarjan ensimmäinen osa Myrskynvartija (2022) nousi välittömästi ilmestyttyään Ruotsin myydyimmäksi kirjaksi, ja se on löytänyt innokkaan yleisön myös Suomesta. Sarja sijoittuu Ruotsin länsirannikolle Hovenäsetin kylään, joka on yksi Ohlssonin lempipaikoista maailmassa.
*
Tätä kirjaa on helppo seurata, vaikkei ensimmäistä osaa muistakaan. Toivottavasti myös jatkoa seuraa! Venevaja palaa ja omistaja on kateissa. Jotain hämärää oli venevajassa, kun se oli juuri vakuutettu...

Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tällä kirjalle 4+ tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.