perjantai 7. heinäkuuta 2023

Tatiana Elf: Erokeskusteluja


Tällainen kirja tupsahti yllättäen arvostelukappaleena Into kustannukselta. Kiitos siittä. Päätinpä kuunnella sen myös. Äänkirjan pituus on reilut 3 tuntia.
*
Palkitun käsikirjoittajan nerokas romaani kuvaa kahden pariskunnan kriiseilyä vimmaisen dialogin ja huumorin keinoin. 

Toinen on unelmapari, toinen selvästi kriisin ja eron partaalla. Yhteisen mökkiviikonlopun aikana naamiot riisutaan ja todelliset tunteet myllätään esiin.

Laura on ylisuorittava ruokakriitikko, äiti, ystävä ja vaimo, joka uskoo, ettei koskaan eroa miehestään. Burn-outin kokenut Kasperi välttelee aroista asioista puhumista ja elelisi mielellään rennosti. Läheiset uskovat, että tämä Instagram-perfect-pari eroaa hetkenä minä hyvänsä.

Sini on sukupuolen tutkimuksen maisteri ja vapaa kirjoittaja, jota ärsyttää ympärillään moni asia. Hän haluaisi korjata kaiken, vaikka muut ehkä eivät. Avomies Jesse on Sinin paras ystävä, joka viihtyy huoltomiehen työssä. Pari on ollut yhdessä kymmenen vuotta, ja läheiset uskovat, etteivät nämä koskaan eroa.

Mutta mitä tapahtuu, kun tutut asetelmat vaihtuvat eikä mikään ole enää sitä, miltä vaikutti?
*
Tässä äänikirjassa on neljä kertojaa ja he keskustelevat keskenään. Saunailta mökillä alkaa ilman makkaraa. Sauna laitetaan lämpiämään ja aloitetaan vaikeat keskustelut. Voiko kampaajaa vaihtaa, ettei tälle tule paha mieli... Tuleeko ero ja mitä tapahtuu, kun aletaan keskustelemaan todella syvällisiä...

Ihan kiva välipala vakavampien kirjojen välissä. Suosittelen ei-niin-vakavien -kirjojen ystäville. Annan kirjalle 4 tähteä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.