keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Michael Connelly: Oikeuden palvelija

 

Tämä kirja on vuodelta 2009 Suomessa ja alkuperäinen teos vuodelta 2005. Kirjan kustantaja on Gummerus ja äänikirja löytyy Celiastaa. Sen pituus on noin 15 tuntia. Tämä kirja esittelee uuden päähenkilön Connellyn kirjoihin, asianajaja Mike Hallerin. Edellinen kirja oli nimeltään Avoin ja ratkaisematon. Tämä kirja, Oikeuden palvelija, on tehty myös elokuvaksi. Olen sen katsonut ja hyvä oli.
*
Asianajaja Mickey Haller saa varsinaisen onnenpotkun. Tyttöystävänsä pahoinpitelystä syytetty beverlyhillsiläinen Ross Roulet palkkaa Hallerin puolustusasianajajakseen. Alamaailman pikku nilkkejä edustamaan vajonnut Haller näkee oitis, millainen kultakaivos Roulet on: typerä, väkivaltainen, upporikas.

Ja vaarallinen. Myös tämä tosiasia alkaa valjeta Hallerille, kun Roulet’n tapausta tutkiva poliisi löytyy kuolleena. Mutta mitä järkeä on turvautua murhaan pahoinpitelyn peittelemiseksi? Etsiessään vastausta tähän kysymykseen Haller joutuu itsekin hengenvaaraan – ja huomaa vastentahtoisesti tavoittelevansa totuutta oman etunsa sijaan.

Oikeuden palvelija on Harry Bosch -sarjasta tunnetun Michael Connellyn jännäri, joka yhdistelee taidokkaasti trilleriä ja lakitupadraamaa. Laillisuuden rajamailla operoiva asianajaja Mickey Haller seikkailee myös tuoreessa Harry Bosch -romaanissa The Brass Verdict, jonka Gummerus julkaisee syksyllä 2009.
*
Haller on sympaattinen ja vähän miettii, mikä on oikein ja mikä väärin. Jutut ovat vähän kyseenalaisia ja hän luovii niiden kanssa. Toimistoa Hallerilla ei ole. Hänellä on Lincoln auto ja kuljettaja, joka maksaa työllään entistä asianajo-laskuaan. Hallerilla on ex-vaimo syyttäjänä ja tytär, jota hän näkee liian harvoin. 

Tämä on kyllä hyvä kirja ja taattua Connellyn laatua! Jännistystä riittää aivan loppuun saakka. Myöhemmissä jaksoissa Haller kohtaa myös aikaisemmista jaksoista tutun Boschin. Näitä molempia on kiva seurata. Connelln seuraava kirja on nimeltään Sokkelokuja ja siinä tapaamme jälleen Harry Boschin ja Rachel Wallingin.

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.