keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Anki Edvinsson: Vedenneito

 

Tämä kirja on julkaistu 17.7.23 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja sen lukee Anniina Piiparinen. Tämä on toinen osa ruotsalaisesta Uumajan murhat -sarjassa. Ensimmäinen osa, Lumienkeli ilmestyi keväällä 2022. Se on jäänyt kokonaan lukematta. Tällä kirjalla osallistun naistenviikkoon kirjablogeissa. 
*
Lumienkelin jatko imaisee lukijan pyörteisiinsä. 

Uumajan murhat -sarjan poliisipari Charlotte von Klint ja Per Berg kohtaavat uransa vaikeimman tapauksen. 

Uumajanjoesta löytyy raa’asti murhattu koditon nainen. Poliisit Charlotte von Klint ja Per Berg lähtevät murhaajan perään, ja alkaa kiivas ajojahti. Samaan aikaan Raatihuoneentorille ilmestyy nuorimies yllään pommiliivi. Liittyvätkö tapaukset jotenkin toisiinsa? Hermojaraastavaa tilannetta ei helpota, että Perin perheessä on sairautta ja Charlotte kohtaa hämmentävän hahmon menneisyydestä. Huolimatta elämänsä ristiriidoista Charlotte ja Per ovat lyömätön työpari. 

Anki Edvinsson on toimittaja ja entinen TV-juontaja. Hän asui vuosia Uumajassa ja opiskeli kriminologiaa Uumajan yliopistossa. Nykyään hän asuu puolisonsa kanssa Tukholmassa, missä vuoroin kirjoittaa, vuoroin opiskelee. Kriminologian tuntemus auttaa dekkaristia rakentamaan uskottavia hahmoja ja motiiveja rikoksille. Poliisityö taas on aina ollut osa Edvinssonin jokapäiväistä elämää: hän kasvoi poliisiperheessä, jossa sekä isä että veli toimivat poliiseina. Vedenneito on jatkoa Lumienkelille, joka möi Ruotsissa yli satatuhatta kappaletta. Scandinavian Content Group on ostanut sarjan filmioikeudet.
*
Kirjassa sattuu ja tapahtuu, välillä vähän rankastikin. En usko, että tulee näitä luettua enenpää. Sopinee kyllä varmaan skandi-dekkarien ystäville. Annan kirjalle 2,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.