tiistai 25. heinäkuuta 2023

Jørgen Jæger: Varjojahti

 

Tämä kirja on julkaistu 22.5.2023 ja sen kustantaja on Word Audio Publishing. Äänikirjan pituus on reilut 9 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Tämä on ensimmäinen osa Ole Vik -sarjassa. Luin ensin toisen osan Kameleontit. Hyvä sarja ja seuraava osa on juuri ilmestynyt myös.
*
Viihdyttävän ja psykologisesti tarkkanäköisen menestysdekkarisarjan ensimmäinen osa

Jahtaako vanha mies harhaisen mielensä varjokuvia, vai vaaniko jossain todellinen tappaja? 
Monet kadehtivat Ingolf Holgersenia. Mittavan omaisuuden romukauppiaana luonutta eläkeläistä pidetään häikäilemättömänä ja kylmäpäisenä liikemiehenä, mutta vain harvat tietävät totuuden julkisivun takana. Holgersen kärsii paranoidisesta skitsofreniasta, ja kun eräänä iltana tämä sitten soittaa hätääntyneenä pojalleen Catolle ja kertoo pihalleen ilmestyneestä mustapukuisesta, aseistautuneesta miehestä, pelkäävät läheiset Holgersenin jälleen sairastuneen. Onko vanha mies taas syöksymässä harhoihin, vai mistä on kyse? Kun onnettomuus iskee, on nimismies Ole Vikin ryhdyttävä selvitystyöhön, mutta salaperäisestä hyökkääjästä ei tunnu löytyvän jälkeäkään. Sitten tutkinta saa yllättävän suunnan…

Jørgen Jæger on kriitikoiden ylistämä norjalainen dekkarikirjailija. Varjojahti avaa suositun, kuvitteelliseen Fjellberghavnin pikkukaupunkiin sijoittuvan Ole Vikistä ja tämän kollegoista kertovan jännitysromaanisarjan.

"Ole Vik on rikosetsivä, joka on tullut jäädäkseen." Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen-lehti
*
Ihan kiva sarja kyseessaä. Tapahtumat sijoittuvat pienehköön kylään Norjassa. Kirjassa sattuu ja tapahtuu loppuun saakka ja on sopivasti jännitystä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville!

Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.