lauantai 13. heinäkuuta 2024

Mari Jungstedt: Muurien kätköissä

 

Tämä kirja on julkaistuo suomeksi vuonna 2009 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 10 tuntia. Tämä on neljäs osa Gotlantiin sijoittuvassa dekkari-sarjassa. Kirjailijan blogatut teokset tästä linkistä
*
Talviuneen vaipuneen Visbyn herättää muurilla riippuva taidekauppiaan ruumis.
Taidekauppias Egon Wallin löytyy murhattuna keskeltä talveen hiljentynyttä Visbytä: hänen ruumiinsa roikkuu kaupunginmuurin portinpielessä.
Wallin on murhaa edeltävänä iltana juhlinut menestyksekkäitä avajaisia. Salassa taidekauppias on kuitenkin suunnitellut jättävänsä galleriansa, 20 vuotta kestäneen avioliittonsa ja koko Gotlannin taakseen.
Rikoskomisario Anders Knutas määrätään murhatutkinnan johtoon. Kun Nils Dardelin maalaus ”Dandyn kuolema” katoaa taidemuseosta Tukholmassa, löytyy yhteys gotlantilaisen taidekauppiaan murhan ja tukholmalaisen taidemaailman välille.
Tv-toimittaja Johan Berg uskoo pääsevänsä eleganteissa taidegallerioissa liikkuvan murhaajan jäljille omin päin. Myös Johanin yksityiselämässä riittää jännitettä: hän on juuri tullut isäksi. Lapsen syntymän myötä olisi vihdoinkin päätettävä, kuinka hänen ja Emma Winarvenin myrskyisälle suhteelle oikein käy.
Mari Jungstedt on valloittanut suomalaiset lukijat Gotlantiin sijoittuvalla dekkarisarjallaan.
*
Emma ja Johan suunnittelevat häitä, mutta mutkia tuntuu olevan matkassa. Karin haaveilee lähdöstä mantereelle. Knutaksella riittä työtä taidemaailmaan liittyvissä murhatapauksissa. Kiva kirja ja mukava seurata tätä sarjaa. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.