tiistai 11. heinäkuuta 2023

Miki Liukkonen: Hiljaisuuden mestari

Tämä kirja on vuodelta 2019 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen ja Lauri Kortelainen. 
*
Briljanttia kerrontaa O:n kirjoittajalta! 

Hauska ja riivattu romaani ihmisistä, kommunikaation vaikeudesta ja asioiden kiinnostavuudesta, joka on aina asioiden vieressä. 
"Suoraa yhteyttä ei ole. Välissä on aina suodatin. Tässä tapauksessa sinä."

Kuollut 26-vuotias mies on lyyhistynyt työtuoliin. On keskipäivä.

Toisaalla Herman Leorne haastattelee ihmisiä Youtube-kanavalleen, jossa perehdytään asioiden kiinnostavuuteen.

Syömishäiriöinen äiti harkitsee itsemurhaa botoxilla.

Miten tähän kaikkeen liittyy Frank Sinatran kappaleen My Way verinen karaokehistoria, Subway-pikaruokaketjun ankarat esimieskoulutusleirit ja jääkahvi?

Kirjallisuuden rock-tähti Miki Liukkosen (s. 1989) romaani O oli vuoden 2017 puhutuimpia ja hämmästellyimpiä teoksia. Se oli Finlandia- ja Runeberg-ehdokkaana. Oululaissyntyinen Miki Liukkonen on kirjallisuutemme uudistuskykyisimpiä kirjailijoita. Hän herätti huomiota jo ensimmäisillä teoksillaan: Valkoisia runoja, Elisabet ja Raivon historia sekä romaanillaan Lapset auringon alla. 
*
Mikin valitettavan kuoleman jälkeen päätin tutustua hänen tuotantoonsa. Pari kirjaa oli hirveän pitkiä, joten päätin tutustua tähän kirjaan. Kovin vakavaaa pohdintaa kirja sisältää ja mietitään itsemurhaa ja muuta mielenterveyden ongelmaa. Ehkä minulle vähän liian raskas kirja, mutta loistavasti kirjoitettu kuitenkin. 

Suosittelen kuitenkin kaikille tutustumaan. Annan tälle kirjalle kolme tähteä.2 kommenttia:

  1. Minullakin on jäänyt Liukkosen kirjat lukematta juuri kirjojen paksuuden vuoksi. Uskon, että hän olisi ollut suurempikin vaikuttaja kirjallisuudessa ajan kuluessa. Kaikki eivät vain jaksa tätä elämää elää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Tämä kirja ei ole niin paksu, että kannattaa kokeilla! <3

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.