keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Mikela Bley: Totuus

 

Tämä kirja on julkaistu 5.6.23 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on noin 13 tuntia ja sen lukee Markus Järvenpää. Tämä kirja avaa Killer-sarjan. Nimi tulee tuoreen poliisitutkijan aikaisemmasta jalkapalloilijan tittelistä. Bley kirjoittaa myös Ellen Tamm -sarjaa. Ellen on myös sivuosassa tässä kirjassa.
*
Ruotsin kuumaverisin rikostutkija! 

The Killer -jännityssarjan ensimmäisessä osassa kohuttu rikostutkija kirii kiinni totuutta katoamisesta, joka ei ole lainkaan sitä miltä näyttää.

Kaunis hyväosainen näyttelijätär ja uusrikas köyhän lähiön kasvatti. Täydellinen yhteinen elämä. Kunnes vaimo ja tyttäret katoavat ja epäilykset kohdistuvat aviomieheen. Onko mies roisto, vai liittyykö juttu sittenkin mafiasukuun? Vai onko totuus jotain ihan muuta? Taidokas psykologinen trilleri on Henrik "The Killer" Hedinin, kuumaverisen ex-jalkapalloilijan, ja hänen työparinsa Leia Kaplanin ensimmäinen yhteinen tapaus. Totuus aloittaa tiiviin parivaljakon tutkimuksista kertovan dekkarisarjan. 

Ruotsalaisdekkaristi Mikaela Bley (s. 1979) asuu Tukholmassa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli sarjojen sisäänostajana TV4-kanavalla. Oikeudentuntoisesta toimittajasta kertova Ellen Tamm -sarja sinkautti Bleyn saman tien pohjoismaisten rikoskirjailijoiden kärkeen. Hänen toinen jännitysromaanisarjansa kertoo Ruotsin puhutuimmasta rikostutkijasta Henrik ”The Killer” Hedinistä, joka on entinen ammattilaisjalkapalloilija.
*
Hedin aloittaa Malmössä rikospoliisissa ja joutuu heti syvään päähän. Hän päätyy Leian pariksi, jonka hän tunteekin ennestään. Pari etsii seurapiirirouvaa ja tämän lapsia. Mies on tietysti epäilty, varsinkin kun tämän suvussa on hämäriä asioita. Asiat menevätkin monella tapaa ristiin ja jännitystä riittää loppuun saakka. Loppuratkaisu on melko yllättävä...

Tämä kirja on selvästi parempi, kuin Tamm-sarja. Aion seurata tätä jatkossakin. Suosittelen tutustumaan! Annan kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.