sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Riley Sager: Kotiin ennen pimeää

 

Tämä kirja on ilmestynyt 13.7.23 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja sen lukee Johanna Kokko ja Martti Ranin. Kaksi lukijaa sopii oikein hyvin tähän, kun kirjassa on vuorotellen kaksi minä-kertojaa.
*
Millaista olisi asua oikeassa kummitustalossa? 

”Sagerin uusin on kummitustalotarina vinhalla kierteellä... Kuten kaikki hyvät trillerit, myös tämä teos pitää lukea vihoviimeiselle sivulle asti, jotta selviää, kuinka kuka teki kenelle mitä ja miksi.” Rolling Stone 

Maggie Holt on tottunut kysymyksiin menneisyydestään. Hänen lapsuudenkodistaan, viktoriaanisesta kartanosta Vermontin takametsissä, tuli maankuulu kummitustalo Maggien isän kirjoittaman kirjan ansiosta. Maggie ei muista tapahtumista mitään, muttei sen puoleen usko niitä todeksikaan. Isänsä kuoltua Maggie muuttaa takaisin taloon, mutta hänen tervehenkinen epäilyksensä yliluonnollista kohtaan alkaa karista kartanon nurkkien naristessa. Olisiko hänen isänsä kirjassa ollut sittenkin jotain perää, vai paljastaako kartano salaisuuden, joka on aaveitakin pelottavampi? 

Riley Sager asuu Princetonissa, New Jerseyssä. Hän on kirjoittanut viisi psykologista trilleriä, joissa tarkka ja eläväinen henkilökuvaus yhdistyy genren perinteiden raikkaaseen uudelleentulkintaan, tyylipuhtaaseen jännitykseen sekä yllättäviin juonenkäänteisiin.
*
Kirjan edetessä olo on vähän epävarma, että mistä oikein on kyse. Loppuratkaisu on kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.