sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Jo Nesbø: Lumiukko

 

Tämä kirja on vuodelta 2008 ja sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on noin 18 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Tämä on 7. osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Edellinen osa oli mainio, nimeltään Pelastaja. Seuraavan kirjan nimi on Panssarisydän ja siihen mennessä on vähän taukoa kirjoittamisessa. Nesbølta ilmestyy kesäkuussa myös jännäri nimeltään Pimeyden talo. 
*
Harry Hole 7
Ensilumen sataessa pihaan ilmestyy lumiukko ja perheenäiti katoaa jäljettömiin. Harry Hole selvittää rikosvyyhteä henkensä kaupalla. Kirjaimellisesti...

Kun ensilumi sataa Osloon, Birte Becker katoaa. Beckerin perheen talon pihalla on lumiukko, joka tuijottaa suoraan keittiön ikkunaan. Lumiukolle ilmestyy Birte-rouvan kaulahuivi.

Harry Hole on saanut oudon kirjeen, jonka on allekirjoittanut Lumiukko. Lumiukoksi ruvetaan kutsumaan miestä, jota etsitään. Sillä ainakin Sylvia Ottersen on tämän Lumiukon uhri. Holella on uusi apulainen, Katrine Bratt. Bratt on työlleen omistautuva, ja hän jahtaa Lumiukkoa oudonkin kiihkeästi. Bratt on tullut Holen osastolle Bergenin siveellisyyspoliisista. Käy ilmi, että vuosia sitten Bergenissä on murhattu kaksi naista ja asiaa tutkinut poliisi on kadonnut. Poliisia pidetään jopa syyllisenä naisten murhiin. Toiselta rikospaikalta löytyi aikanaan lumiukko. Hole, Bratt ja skeptinen Magnus Skarre jahtaavat sarjamurhaajaa, johon kaikki eivät edes usko. Ehkä olisi syytä...
*
Kirja on taasen pitkä, mutta koska jännitystä riittää koko kirjan ajan, sen jaksaa hyvin kuunnella. Harry on kuivilla ja treenaa kovastu myös fyysisesti. Raakelilla on uusi miesystävä ja he suunnittelevat yhteen muuttamista. Harryllä on uusia työtovereita, kun jälleen kerran yksi läheinen toveri menestyi viime kirjassa. Katrine Bratt on tulle Bergenistä Osloon ja hänen asemansa on ristiriitainen. 

Lumiukko ilmestyy talon pihalle ja lapsiperheen äiti katoaa. Näin tapahtuu vuosi toisensa jälkeen, ennen kuin Harry Hole kiinnittää asiaan huomiota. Syyllinen tuntuu löytyvän, mutta murhat jatkuu. Ja kun uusi syyllinen on pidätetty, poliisit luulevat jutun olleen ratkaistu. Mutta mutta... Jännitys tiivistyy! ... Ja jatkuu aivan loppuun saakka!

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.