torstai 22. kesäkuuta 2023

Jo Nesbø: Pimeyden talo

 

Tämä kirjan on ilmestynyt tänään, 22.6.2023 ja sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen.  Nesbø on tunnettu Harry Hole -sarjastaan. Tämä kirja on itsenäinen teos ja on nimetty kauhukirjaksi. 
*
Kauhutrilleri joka ahmaisee lukijan. 

Todellisuus ja mielikuvitus tuntuvat sekoittuvan, ja selvää on vain se, että pikkukaupungissa kaikki ei ole hyvin. 

Ollaan Ballantynessa, Yhdysvalloissa, aikana jolloin käytetään vielä lankapuhelimia ja puhelinkoppikin saattaa olla hengenvaarallinen paikka. 13-vuotiaan Richard Hansenin elämä suistuu raiteiltaan, kun uskomattomien tapahtumien ketju nielaisee hänet ja koko kaupungin kohtalokkain seurauksin. 

Totta ja keksittyä on vaikea erottaa toisistaan, ja lopulta lukijan on kysyttävä, kuka tämä outo poika on ja mitä hänelle on oikeastaan tapahtunut. 

Jo Nesbø on jälleen kirjoittanut romaanin, joka yllättää viimeisille sivuille asti.

Norjalainen Jo Nesbø on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista, joka tunnetaan erityisesti kymmeniä miljoonia myyneestä Harry Hole -sarjastaan. Nesbøn kirjoihin ovat ihastuneet niin kriitikot kuin tavalliset lukijat – tarinat vievät mukanaan ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä.

Suomessa Nesbøn kirjoja on myyty jo pitkälti toista miljoonaa kappaletta. 
*
Kirja koostuu kahdesta osasta, ensimmäinen lapsuudesta ja toinen osa aikuisuudesta. Ensimmäisessä Richard näkee jotain outoa ja kukaan ei ota häntä vakavissaan. Hän joutuu suljettuu laitokseen ja ties mihin valheenpaljastukoneista muihin. Toisessa osassa on luokkakokous ja alkuosasta tutut hahmot kokoontuvat jälleen. Richard ei ole nähnyt Karenia sitten lapsuuden ja muutenkin tapahtuvat saavat taas uusia käänteitä!

Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.