perjantai 26. kesäkuuta 2020

Arttu Tuominen: Hyvitys


Arttu Tuominen: Hyvitys, toinen osa Delta-sarjassa. Julkaisija WSOY ja äänikirjan pituus on 11 tuntia ja lukija on Ville Tiihonen.

Vuoden 2020 Johtolanka-palkinnon voittanut Verivelka nosti Arttu Tuomisen suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmistoon. Hyvitys jatkaa sarjaa ja nostaa rimaa entisestään.
Hyvityksessä keskiöön nousee ylikomisario Henrik Oksman, joka kantaa sisällään henkilökohtaista salaisuutta. 
Ravintolaan tehty kranaatti-isku vaatii kuolonuhreja - ja uhkaa samalla paljastaa Oksmanin elämänmittaisen valheen.
Tieto pommi-iskusta nousee suureksi uutiseksi ja saa nettipalstojen keskustelut rehottamaan. Baarin edessä velloo kynttilä- ja kukkameri. "Lähettilääksi" itseään kutsuva tekijä on ennen iskua ladannut verkkoon vihaa lietsovan videon.
Porin poliisissa tapauksen vetovastuullisiksi tutkijoiksi nimetään ylikonstaapelit Jari Paloviita ja Henrik ”Härkä” Oksman, jonka sisäinen myllerrys uhkaa vaarantaa tutkimuksen.
Hyvitys on romaani väkivallan uhasta ja pelosta, väärään aikaan paljastuvista salaisuuksista ja itsensä hyväksymisestä.

Että joo. Sellainen kirja. En kyllä missään vaiheessa tykännyt. Liikaa politiikkaa ja paasaamista. Kun luen (tai siis kuuntelen) kirjan, pitää sen olla viihdettä. Kyllähän tässä jännitystä oli ja tapahtumiakin, mutta ei minun makuuni. Olen aiemmin lukenut Tuomisen ensimmäisen kirjan, Muistilabyrintti, ja se oli ihan ok. Tähän kirjaan oli positiivisa odotuksia, kun sitä on niin kovassti kehuttu.

Eli toiset tykkää toiset ei. Annan tälle kirjalle vain yhden tähden.

Luin tämän kirjan Nextoryssä.

2 kommenttia:

 1. Kehuttu on paljon :)) Kriittisesti ei saa suhtautua tai joutuu somevihan kohteeksi.
  Mielenkiintoista seurata, miten tämä Arttu Tuomisen keissi etenee. Suosiota ja menestystä on runsaasti, mutta sitten sitä ei kuitenkaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Aika yksipuolisia ovat tämän kirjan kommentit olleet...

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.