perjantai 12. kesäkuuta 2020

Arne Dahl: Vapaus


Arne Dahl: Vapaus, julkaistu 8.6.20, Into kustannus. Äänikirjan pituus 13,5 tuntia ja lukijana toimii ehdoton suosikkini Jukka Pitkänen. Tämä on 4. osa Berger & Blom -sarjassa. En ole lukenut noita aikaisempia osia, mutta ajattelin nyt koettaa päästä näiden kirjojen makuun.

Sam Berger on murtunut mies. Hänen taisteluparinsa Molly Blom on lähtenyt omille teilleen parin yhteinen lapsi kohdussaan. Samin elämä on täydessä umpisolmussa, ja hän elättää itsensä setvimällä pikkunilkkien vakuutuspetoksia.
Antelias ja äärimmäisen arvoituksellinen toimeksianto muuttaa kaiken. Prostituoituna työskennellyt nainen nimeltä Nadja on kidnapattu, ja hänen terapeuttinsa pyytää Bergeriltä apua. Poliisille Nadjan etsinnästä ja hurjasta lunnasvaatimuksesta ei saa hiiskahtaakaan. Aikaa on 72 tuntia.
Jahti johdattaa Sam Bergerin Venäjän mafian jäljille. Vaarassa ovat muutkin kuin Nadja, kun kauppaa käydään ihmishengillä ja vapaudella, joilla on julma hintalappu.
Supertaitavana juonenkuljettajana sekä älykkäänä ja viihdyttävänä rikoskirjailijana tunnettu Arne Dahl on jälleen kirjoittanut dekkarin, jota et voi jättää väliin. Tämä nopeatempoinen, yllättävä ja julmetun jännittävä dekkari on Arne Dahlia parhaimmillaan.

Täytyy kyllä sanoa, että en kyllä kun kyseessä sarja, jäävät näin yksittäisessä osassa henkilöt ohuiksi ja oudoiksi. Varmasti tilannetta muuttaa kovasti, jos aikasemmat kirjat ovat pohjalla luettuina. Kirjan henkilöillä on sen verran paljon historiaa, että tilanne on varmasti eri, kun nämä lukee järjestyksessä. Aikaisemmissakin osissa on ollut paljon menoa ja meininkiä. Se, että miten henkilöt liittyvät toisiinsa jää osittain arvauksen varaan

Kirjassa on monenlaisia yllättäviä käänteitä ja mikään ei taida ollakaaan niinkuin aluksi näyttää. Kuka onkaan kadonnut ja mikä on motiivina. Maastosta löytyy myös kasapäin rahaa, joka tuntuu kiinnostavan monia. Molly on palannut tyttären kanssa ja nyt Sam yrittää kovasti ansaita paikkansa isänä.

Suosittelen tätä ehdottomasti aikaisempien kirjojen ystävälle. Ja jos sarja ei ole tuttu, se kannattaa lukea oikeassa järjestyksessä. Eli ensimmäisen osan nimi on Rajamaat. Kun todella pääsin kirjan makuun, vauhti kiihtyi ja annan loppujen lopuksi kirjalle neljä tähteä.

Tämäkin kirja sopii dekkariviikon tunnelmaan. Ja tämänkin pääset kuuntelemaan ilmaiseksi Nextoryllä tässä kampanjassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.