sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Risto Juhani: Salatuimpaan saakka

 

Tämä kirja on vuodelta 2009 ja se on juur julkaistu äänikirjana. Sen pituus on noin 8,5 tuntia. 
*
Viides Pesos-dekkari paneutuu ministerin epäilyttäviin liiketoimiin. 

Kun ministeri ostaa Tyyskälän kartanon idyllisen pikkujärven rannalta, hänen parikymppiset pojankoltiaisensa aiheuttavat komisario Pesoselle jatkuvaa päänvaivaa. Mutta mikä on saanut silmäätekevän poliitikon muuttamaan maalle Jumalan selän taakse? Vaikka ministerin uuden tontin rantaviivan pituus on hulppea, itse kartano ei ole kovin hyväkuntoinen, pikemminkin rötiskö. Lopulta huhupuheet yltyvät, kun kartanon myynyt Tyyskäläkin katoaa jälkiä jättämättä.

Komisario Pesonen tulee vedetyksi mukaan kartanon omituiseen tapaukseen. Millaisia bisneksiä ministeri oikein puuhaa kulissien takana?

Kiitetty kotimainen dekkarisarja seuraa komisario Paavo Iisakki Pesosen tutkimuksia. Pesonen on omaperäinen pohdiskelija, jolla on erityinen taito vaistota epäiltyjen todelliset tunteet. Pesosen työparina toimii suomenruotsalainen rikoskonstaapeli Gunnar Oljemark. 

Risto Juhani (1934-2013) oli suomalainen taiteilija, teatteriohjaaja sekä erityisesti rikoskirjallisuuteen erikoistunut kirjailija. Juhanin tunnetuimpiin teoksiin kuuluu kuusiosainen rikoskomisario Pesosen tutkimuksia seuraava dekkarisarja.
*
Ihan perus dekkari ja suosittelen kotimaisten dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.