sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Torsten Petterson: Mulle silmäsi anna

 

Tämä kirja on julkaistu 5.12.2022 ja sen kustantaja on Lind & Co. Äänikirjan pituus on reilut 12,5 tuntia ja sen lukee Karlo Haapiainen. Tämä kirja aloittaa ruotsinsuomalaisten sarjan.
*
Nuori alaston nainen löytyy kuristettuna uneliaan pikkukaupungin vehreästä puistosta. Uhrin silmät on kaivettu ulos ja hänen vatsaansa on viilletty A-kirjain. Pian tapahtuu uusi murha eikä poliisilla ole ensimmäistäkään johtolankaa. Riivaako sarjamurhaaja pientä idyllistä kylää?

Poliisi Harald Lindmark ryhtyy selvittämään mysteeriä. Hän on äskettäin leskeksi jäänyt työnarkomaani, joka uppoutuu rikostapauksiin vahvalla intensiteetillä. Tutkinnan edetessä kohti loppuratkaisua Lindmark tajuaa tuntevansa rikolliset paremmin kuin edesmenneen vaimonsa.

Mulle silmäsi anna on poliisi Harald Lindmarkista kertovan sarjan ensimmäinen osa. Rikosromaani on julkaistu useilla kielillä ja Italiassa se nousi välittömästi myydyimpien kirjojen listalle. Mulle silmäsi anna on julkaistu aikaisemmin nimellä Aakkosmurhaaja (Myllylahti, 2012).
*
Kirjassa on monta minä-kertojaa ja ne vuorottelee. Tarina rönsyilee todella reilusta ja tiivistäminen olisi ollut tarpeen. Loppujen lopuksi tylsä kirja. Annan tälle kirjalle 3- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.