maanantai 9. lokakuuta 2023

Rake Tähtinen: Menneisyyden arvet

 

Tämä kirja on ilmestynyt 4.10.2023 ja äänikirjan kustantaja on Saga. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia ja sen lukee Teemu Mäkinen. Tämä on 10. osa suositussa Petäjämäki-sarjassa. Tähtisen kirjat löytyvät tästä linkistä.
*
Kauan sitten kadonnut teinityttö löytyy – ruumiina. Lukijoita ihastuttava rikosylikonstaapeli Laatikainen joutuu tutkinnan vetovastuuseen, kun esimies Petäjämäki odottaa oman kohtalonsa ratkeamista.

Purkutuomion saaneen koulun kaukolämpöverkon huoltotunnelista löytyy muumioitunut ruumis. Vainajan henkilöllisyyden selvittäminen vie löydöstä hämmentyneet uusikaupunkilaispoliisit aina vuoteen 1985 ja tuolloin kadonneen teinitytön mysteeriin. Tytön silloinen ystäväpiiri joutuu uudelleen rikostutkijoiden kiinnostuksen kohteeksi, ja vanhat tutkintapöytäkirjat ovat jälleen ajankohtaisia. Yltääkö eläkkeelle jääneiden virkamiesten muisti vuosikymmenien taakse? Henkirikostutkinnan johdossa oleva rikosylikonstaapeli Laatikainen opettelee sietämään uutta kollegaa, joka näkee miehessä muutakin kuin työkaverin.

Hyllytetty rikoskomisario Petäjämäki puolestaan kipuilee omien asenteidensa kanssa, kun tytär tuo uuden ihastuksensa näytille, mutta aluesyyttäjän puhelinsoitto antaa uutta ajateltavaa.

Kirjailija Rake Tähtinen (s. 1969) kirjoittaa erityisesti dekkareita. Hänet tunnetaan Petäjämäki-sarjasta, jossa rikoskonstaapeli ratkoo rikoksia Uudessakaupungissa.
*
Petäjämäki on hyllytettynä, kun aikaisempaa aseenkäyttöä tutkitaan. Kaukolämmön huoltotunnelista löytyy ruumis, joka osoittautuu 26 vuotta sitten kadonneeksi nuoreksi naiseksi. Pian Petäjämäki pääsee myös tutkintaan mukaan ja tapahtumat etenevät. 

Tämä on mukava sarja ja henkilöt ovat mukavia. Ja tämä on hyvä osa sarjaa. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.