torstai 26. lokakuuta 2023

Michael Connelly: Palava huone

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2015 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta. Tämä kirja on osa Harry Bosch -sarjaa.
*
Mies kuolee luodin aiheuttamiin komplikaatioihin 10 vuoden päästä ampumisesta. LAPD:n veteraanietsivä Harry Boschilla on nyt selvitettävänään murhatapaus, jossa ruumis on tuore mutta johtolangat kaukana menneisyyden hämärissä. Apunaan osaston nuori tähtietsivä Lucia Soto Bosch paneutuu tapaukseen, joka paljastuu hyvin tulenaraksi. Tutkinnan kiihtyessä kaksikko törmää myös toiseen selvittämättömään tapaukseen, jolla on kytkös nykypäivään: usean lapsen hengen 20 vuotta sitten vaatineeseen tulipaloon.

*
Bosch jatkaa vanhojen rikosten tutkintaa ja joutuu myrskyn silmään. Soton kanssa he tutkivat kahta vanhaa tapausta, jotka liittyvät yllättävän paljon myös nykypäivään. Jännitystä riittää ja kaksikolle sattu ja tapahtuu. 

Suosittelen koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

4 kommenttia:

 1. Bosch on eräänlainen "camel-boots"-mies, monisärmäinen ja rehti persoona, joka ei kuvia kumartele, jota hierarkiat hiertävät ja auktoriteetit ahdistavat. Mutta myös älykäs, heikkojen puolella ja kaikessa rouheudessaan.
  Kerrankin konstailematon ja selkeä sekä viihdyttävä vaan ei puiseva perusdekkari ja tämänhän Connelly, jos kuka osaa ja taitaa.

  VastaaPoista
 2. Juu niin on, mukava tällainen rehti ja reilu päähenkilö.

  VastaaPoista
 3. En muista, että olisin lukenut tämän kirjailijan dekkareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi tutustumaan. Myös sarjaan liittyvä tv-sarja on hyvä.

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.