keskiviikko 4. lokakuuta 2023

James Patterson: Kuoleman syleily


Tämä kirja on vuodelta 1997 ja se on juuri julkaistu äänikirjana. Sen pituus on 12,5 tuntia ja lukijana toimii Antti Jaakola. Tämä on toinen osa suositussa Alex Cross -sarjassa. Edellinen osa on nimeltään Hämähäkin aika.
*
Kiduttava murhaleikki alkaa, kun kaksi sarjamurhaajaa lyöttäytyvät yhteen.

Nuoria naisia siepataan yliopistojen kampuksilta pitkin Yhdysvaltain itärannikkoa. Tekoihin liittyy mies, joka käyttää nimeä Casanova. Yksi kadonneista naisista on rikostutkija Alex Crossin veljentytär Naomi. Cross vannoo jäljittävänsä Casanovan ja raivaa tiensä tapauksen rikostutkintaan.

Toisella puolella maata Los Angelesissa murhien sarjaa tutkinut toimittaja löydetään kuolleena. Verkko Alex Crossin ympärillä kiristyy, kun kaksi sarjamurhaajaa ryhtyy kilpailemaan keskenään – ja jättävät jälkeensä murhien ketjun ympäri maata.

Kuoleman syleily jatkaa hyytävää trillerisarjaa rikostutkija Alex Crossista. Kirjaan perustuu myös menestyselokuva Jäähyväiset tytöille, jota tähdittää Morgan Freeman.

Yhdysvaltalainen James Patterson (s. 1947) on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hänen kirjojaan on myyty yli 400 miljoonaa kappaletta. Patterson on Guinness World Record -listalla eniten #1 New York Times -bestsellersijoituksia keränneenä kirjailijana.

*
Alex joutuu lähelle rikoksia, kun hänen veljen tyttärensä katoaa. Muitakin naisia on kadonnut ja epäillään, että kaksi miesta jahtaa naisia ympäri Amerikkaa... Alex tapaa naisen, johon liittyy tunteita, kuitenkin myös nainen on vaarassa.

Tämä on kyllä hyvä sarja ja olen sen painettuna lukenut joskus aikasemmin. Sitten kääntäminen loppui ja jäi sarja kesken. Suosittelen kaiklle jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.