tiistai 17. lokakuuta 2023

John Grisham: Lain molemmin puolin

 

Tämä kirja on ilmestynyt 5.10.23 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on noin 16 tuntia ja sen lukee Markus Ilkka Uolevi. Bloggaamani Grishamin kirjat löydät tästä linkistä. Olen lukenut lähes kaiken Grismanilta suomennetun kirjallisuuden ja nyt oli uutuuden vuoro.
*
Mehukkaan kiemuraisessa lakijännärissä lapsuudenystävistä tulee vihollisia.

”John Grisham on tarinankertojana suunnilleen paras joka meillä on.” – The New York Times Book Review.

Keith ja Hugh, kaksi 60-luvun poikaa joita yhdistää baseball ja kotipaikka Biloxi, satamakaupunki Mississippissä Meksikonlahden rannalla. Mitäpä siitä, että kaverusten isät kulkevat lain eri puolilla – Biloxi on nautinnonhaluisten lainkiertäjien keidas, jossa hyvä ja paha ovat aina punoutuneet mutkikkaasti yhteen. Keithin isä on kuuluisa lakimies, Hugh taas on paikallisen rikollispomon poika. Kohtalokas isku oikeustaloon vaatii jokaista valitsemaan puolensa, ja vuosien kuluttua vieraantuneilla ystävyksillä on edessään lopullinen suuri kohtaaminen.

John Grishamin 47 peräkkäistä bestselleriä on käännetty liki 50 kielelle, uusimpina Tuomarin lista ja Aika armahtaa, josta HBO valmistelee sarjaa. Grisham on saanut Yhdysvaltain kongressin kirjallisuuspalkinnon ja kahdesti Harper Leen palkinnon lakiaiheisesta fiktiosta. Hän tutkii romaaneissaan usein oikeusjärjestelmän sisäisiä ongelmakohtia. Grisham asuu maatilalla Virginiassa.
*
Tässä kirjassa seikkaaillaa 1960 - 70-lvuilla. Tarinaa kerrotaan laveasti siittä, miten edetään lopun oikeustaisteluun. Kirjaa olisi kyllä minusta voinut vähän tiivistää. Yllättävästi tämän kuitenkin jaksoin kuunella loppuun saakka. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Tätä en olekaan lukenut, vaikka tosi monet Grishamit olen lukenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tutustumaan. Tämä on aivan uusi kirja.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.