keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Alexandra Benedict: Joulun pikajunan arvoitus

 

Tämä kirja on julkaistu äänikirjana 24.10.23 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on reilut 9 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Tältä kirjalilijalta on ilmestynyt viime syksynä vähän vastaava kirja, joka on nimeltään: Joulun murhapeli. Itse en ole sitä lukenut. 
*
Kutkuttava, jouluinen murhamysteeri tekee kunniaa Agatha Christielle ja pureutuu tämän päivän polttaviin puheenaiheisiin.

Kahdeksantoista matkustajaa. Seitsemän pysäkkiä. Yksi tappaja. Onnistutko ratkaisemaan tapauksen? Varhain jouluaattona yöjuna Lontoosta Skotlannin ylämaalle suistuu raiteiltaan, niin kuin matkustajien joulusuunnitelmatkin. Juna on nyt jumissa lumipyryssä keskellä ei mitään, ja sen vaunuissa vaanii uhreja yksi kerrallaan valikoiva tappaja. Tässä yöjunassa nukkuvat eivät ehkä enää koskaan herää... Matkustajien joukossa on kuitenkin myös Lontoon poliisista hiljattain eläköitynyt Roz Parker, jota odottavat nyt uudet haasteet: entisestä rikostutkijasta on tulossa isoäiti. Onnistuuko hän ratkaisemaan tapauksen, ennen kuin murhaaja iskee jälleen?
*
Juna lähteeä myöhässä ja matkustajat ovat jo valmiiksi hermostuneita. Pian keskellä vuoristoa, juna törmää kaatuneeseen puuhun ja siittä alkaa seikkailu. Tämä kirja ei ole mitenkään erityisen joulunen ja tunnelmaa on sopivasti. Rozzin tytär on raskaana ja hän yrittää päästä tämän luo ajoissa. Synnytys kuitenkin käynnistyyy...

Ihan mukava kirja ja kiva oli kuunnella. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.