sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Karin Smirnoff: Millennium: Merikotkan huuto

 

Tämä kirja on julkaistu 5.10.23 ja sen kustantaja on WSOY. Kiitokset kustantajalle arvostelukappaleesta! Äänikirjan pituus on reilut 13 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Tämä on 7. osa suositussa Millenium-sarjassa. Edellinen osa oli oli nimeltään Tyttö joka eli kahdesti, ja se ilmestyi vuonna 2019. 

*
Kriitikoiden ylistämä Karin Smirnoff jatkaa Millennium-saagaa. Maailmanlaajuisen kulttimaineen saavuttaneen sarjan 7. osa. Näyttämölle astuu Lisbeth Salanderin veljentytär Svala. Median valokeilan ulkopuolella Norrbottenissa käydään taistelua luonnonvaroista. Villi pohjola houkuttelee varjoihinsa monia, eivätkä rikkaat suuryritykset ja rikollisjengit kaihda keinoja saadakseen haluamansa. Pohjoiseen suuntaa myös Lisbeth Salander. Hän on matkalla tapaamaan veljentytärtään Svalaa, 13-vuotiasta numero- ja koodineroa, joka muistuttaa monella tapaa tätiään. Pikkukaupungissa Lisbeth kohtaa kaikeksi yllätyksekseen vanhan ystävänsä Mikael Blomkvistin, ja yhdessä he päätyvät jälleen kerran myrskyn silmään. 
Jana Kippo -menestystrilogiastaan tunnettu Karin Smirnoff on ruotsalainen kirjailija ja puutavarayrittäjä. Hän jatkaa Stieg Larssonin luomaa Millennium-sarjaa ja siirtää tapahtumat Pohjois-Ruotsiin, johon useat hänen teoksensa sijoittuvat ja jossa hän itsekin asuu. Millennium-sarjan kolme edellistä osaa kirjoitti David Lagercrantz. Sarjan alkuperäisen trilogian muodostavat Larssonin teokset Miehet jotka vihaavat naisia, Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti.
*
Kirja sijoittuu Pohjois-Ruotsii, jossa tuulivoimalan työmaa uhkaa poronhoitoa. Mikaelin tytär menee naimisiin ja pian tämän lapsi kaapataan... Tässä kaikessa Lisbeth ja Mikael etsii totuutta ja joutuu myrskyn silmään. Ihan kirjaimellisestikin...

Kirjassa riittää jännitystä loppuun saakka ja suosittelen kirjaa varsinkin entisten Millenium-kirjojen ystäville. Pitäisi ottaakin tämä sarja uudelleen lukulistalle. Kannattaa tutustua. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.