torstai 12. lokakuuta 2023

Jørn Lier Horst: Yksi ja ainoa

 

Tämä kirja on juuri julkaistu ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee Jari Nisssinen. Tämä on 4. osa suositussa Wisting-sarjassa. Näitä kirjoja suomennetaan sekavassa järjestyksessä ja tuosta linkistä näet oikean järjestyksen. Ensi keväänä ilmestyy jälleen uusi osa, nimeltään Yömies.
*
Lukijoiden rakastama poliisi William Wisting joutuu kasvokkain käsittämättömän julmuuden kanssa.

Kuuma heinäkuu Larvikissa, Norjassa. Menestynyt nuori käsipalloilija Kajsa Berg on matkalla harjoituksiinsa mutta katoaa jäljettömiin.

Pian katoamisen jälkeen roihahtaa metsäpalo. Sammutustöiden yhteydessä palomiehet löytävät puuhun sidotun miehen ruumiin, jonka vierellä on kuollut kissa. Kissalta puuttuvat etutassut.

Kajsa Bergiä ei löydy, mutta monella hänet tuntevalla on jotakin salattavaa. William Wisting joutuu keskelle rikosten ketjua, joka paljastaa ihmisluonnon synkimmät syöverit ja valtapelin raaimmat muodot – ja on syöstä myös hänet pimeyteen.
*
Nuori nainen on kadonnut ja Wistingin joukot etsivät tätä. Samalla tapahtuu myös muuta kummaa. Wistingin vaimo on matkalla kaukomailla, jossa tuntuu olevan myös ongelmia. Myös tytär on mukana kuvioissa toimittajan ominaisuudessaan. 

Tämä on hyvä osa tätä sarjaa ja suosittelen mieluiten lukemaan järjestyksessä. Silloin henkilöistä saa parhaiten irti. Odotan innolla seuraavaa osaa. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Horst ja Wisting on lyömätön yhdistelmä mitä tulee tutkinnan kulun kuvaamiseen ja persoonain piirtoon, joten näiden kahden vekkulien velikultien & kumpp. luonteikkaassa ja ratevassa seurassa on helppo viihtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, hyvin viihdyttävää kyllä! Onneksi näitä suomennetaan nopeaan tahtiin!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.