torstai 5. lokakuuta 2023

Amanda Graig: Petollinen maa


Tämä kirja on julkaistu 3.10.23 ja sen kustantaja on Minerva. Kiitokset arvostelukappaleesta kustantajalle! Äänikirjan pituus on 14,5 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Tämä on Craigin toinen suomennettu jännäri. Ensimmäinen oli nimeltään Synkkä sopimus
*
Mustan huumorin sävyttämä trilleri rahasta, avioliitosta ja synkistä salaisuuksista. Englannin maaseutu ei aina ole silkkaa idylliä.

”Craigin energinen satiiri keskiluokan elämästä sulautuu saumattomasti jännittävään murhamysteeriin.” – Daily Mail

Quentin ja Lottie Bredinin avioliitto on karilla, mutta heillä ei ole varaa erota. Molemmat ovat menettäneet työpaikkansa, joten heidän on jätettävä Lontoon asuntonsa ja muutettava kolmen lapsensa kanssa pieneen taloon Devonin syrjäiseen kolkkaan.

Elämä mudan, hiirten ja riitojen keskellä koettelee koko perhettä. Talo on surkeassa kunnossa, mutta sen vuokra on silti epäilyttävän alhainen. Mikä on heidän uuteen kurjaan kotiinsa liittyvä mysteeri?

Hurrnaavan kauniin maalaismaiseman taakse kätkeytyy köyhyyttä, kostoa, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa., joiden varjo nousee uhkaamaan myös Bredinin perhettä.

Amanda Craig (s. 1959)on useasti palkittu englantilainen kirjailija ja kirjallisuuskriitikko. Hän syntyi Etelä-Afrikassa ja kasvoi Italiassa. Ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistään hän työskenteli journalistina Sunday Times, Observer, Daily Telegraph ja Independent -lehdissä. Synkkä sopimus on Amanda Craigin yhdeksäs teos. Brittilehdet The Times, The Sunday Times, The Daily Mail, The Financial Times ja The Observer nimesivät sen vuoden kirjaksi.
*
Tämä kirja ei ole jännittävä, lähinnä draamaa siittä, mitä maaseudulla voi tapahtua, kun sinne joutuu tahtomattaan. Kyllähän talolla on outo historiansa ja kompostistakin löytyy kammottava löytö. Tapahtumapaikka on mielenkiintoinen ja maaseudusta oli mukava lukea. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan tälle kirjalle 4- tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.