sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Meritta Koivisto: Suojelija

 


Tämä äänikirja on julkaistu 24.11.2021 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia ja lukijana toimii Sanna Majuri. Sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Sukulainen
*
Suosittu trillerisarja jatkuu! Vaivaako Ledermannien vaurasta sukua kirous?
 
Aatelissuvun päämies, teollisuusvaikuttaja Konrad Ledermann on kadonnut tai kuollut – huhut hänen viimeisistä tiedetyistä vaiheistaan käyvät kuumina. Tekikö hän itsemurhan vai lavastiko hän kenties kuolemansa? Ja kuka oikeastaan on Konrad Ledermann, josta julkisuudessa tiedetään niin vähän?
 
Psykiatrisesta hoitolaitoksesta karanneen Sonja Bergin pakomatka jatkuu ylellisissä puitteissa Meksikossa. Konradista hänen ei tarvitse enää huolehtia, mutta voiko hän vieläkään huokaista helpotuksesta?
 
Ledermannin sukuun liittyviä epäselvyyksiä ja taustoja alkavat tahoillaan tutkia Tukholman poliisista sairauslomalla oleva nuori rikoskonstaapeli Harriet Jaatinen sekä freelancetoimittaja Olof Ström. Vuosikymmenten takaisia arkistoja kaivellessaan he tulevat sohaisseeksi salaisuuksien pesäkettä, johon on sekaantunut monia muitakin vaikuttajia. Jotain karmaisevaa tapahtui Taalainmaalla juhannusaattona 1958. Sisäpiiriläiset vaikenevat, lavertelijat taas pääsevät hengestään. Harrietin on selvitettävä, kuka suojeleekaan ja ketä.
 
Suojelija on suositun Harriet Jaatinen -jännityssarjan toinen osa. Kirjailija Meritta Koivisto kuvaa mestarillisesti maarajat ylittäviä vääristyneitä perhesuhteita ja luo henkilöhahmoja, joita joko rakastaa tai vihaa.
*
Kirjaassa seikkaillaan ympäriinsä ja siinä sattuu ja tapahtuu. Jännitystä riittää loppuun saakka. En niin päässyt tämänkään osan pauloihin ja kuuntelukokemus jäi vähän vaisuksi. Mutta suosittelen kuitenkin jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.