lauantai 30. syyskuuta 2023

Elly Griffiths: Lukittu huone

 

Tämä kirja on julkaistu 22.9.23 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on noin 10,5 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Tämä on 14. osa sarjassa. Olen yhden osan tästä lukenut joskus aikaisemmin, enkä silloin oikein innostunut. Nyt annoin uuden mahdollisuuden. 

*
Suljetun tilan mysteeri Ruth Gallowayn tapaan 

Tunnelmallisen brittisarjan 14. osassa Ruth Galloway pääsee vaarallisten salaisuuksien jäljille. Ruth Galloway -mysteerit hurmaavat murhien, arkeologian ja rakkauden yhdistelmällä. 

Arkeologi Ruth Galloway joutuu eristyksiin Norfolkin-kotiinsa ainoana seuranaan uusi mukava naapuri, joka tosin salailee todellista henkilöllisyyttään. Pian Ruth kuitenkin jo ajautuu yhteiseen seikkailuun komisario Nelsonin kanssa, joka tutkii suljetuissa huoneissa tapahtuneita kuolemantapauksia. Kun Ruth alkaa saada karmivia uhkauksia, panokset nousevat. Nelsonin on rikottava sääntöjä pitääkseen Ruthin turvassa – mutta vaara vaanii monessa suunnassa… 

”Herkullinen sekoitus Neiti Marplea ja Sydämen asialla -tunnelmaa.” SATU RÄMÖ 

Elly Griffiths (s. 1963) on englantilainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten arkeologi Ruth Gallowayn rakastetuista seikkailuista. Ennen kirjailijanuraansa Griffiths, oikealta nimeltään Domenica de Rosa, työskenteli lastenkirjallisuuden parissa kustantamossa. Ruth Galloway -sarjan idea syntyi lomalla Norfolkissa. Ahmittavan hyvä dekkarisarja on kaapannut rikoskirjallisuuspalkintoja ja vakiinnuttanut paikkansa lukijoiden ikisuosikkina.
*
Kirja sijoittuu vuoteen 2020, kun korona jyllää ja kaikki suljetaan. Tapaamiset järjestetään Zoomissa ja ulkonakin saa käydä vain vähän matkan päässä kotoa. Sikäli mielenkiintoista, kun monissa kirjoissa se ajankohta on jätetty vähemmälle tämä ajankohta. Muutoin kirja on lämminhenkinen ja varmasti mukava osa sarjaa, jos siittä tykkää. Minä en erityisemmin innostunut ja vähän pakkopullaa oli kuunnella loppuun saakka. Onneksi ei tuon pitempi kirja ollut kyseessä.

Suosittelen Coyy crimen ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.