torstai 19. lokakuuta 2023

Chris Carter: Veistäjä

 

Tämä kirja on julkaistu äänikirjana 17.11.23 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 15 tuntia ja sen lukee Petri Hanttu. Tämä on sarjan neljäs suomennettu kirja.
*
Hyytävässä trillerissä tappaja tekee kuolemasta taidetta. Yksityishoitajan keikkatyötä tekevä opiskelija löytää järkytyksekseen potilaansa, syyttäjä Derek Nicholsonin, raa'asti murhattuna. Teko vaikuttaa järjettömältä, sillä terminaalivaiheen syöpää sairastanut mies olisi joka tapauksessa menehtynyt pian. Tappajan jälkeensä jättämä verinen näyttämö saa jopa LAPD:n erikoismurharyhmän kaiken nähneen Robert Hunterin tyrmistymään. Millainen viesti uhrin silvottuun, ikään kuin veistokseksi aseteltuun ruumiiseen kätkeytyy?

Juuri kun Hunter uskoo löytäneensä johtolangan, löytyy uusi ruumis – ja uusi veistos. Hunterin täytyy yhdistää tapaustutkinnan palaset ennen kuin murhaaja saa viimeisteltyä makaaberin mestariteoksensa.
*
Brasiliassa kasvanut Chris Carter opiskeli USA:ssa ja työskenteli rikospsykologina. Los Angelesiin muutettuaan hän vaihtoi puvun revittyihin farkkuihin ja salkun sähkökitaraan. Muusikon työ kuljetti Chrisiä ympäri maailmaa. Nykyään hän asuu Lontoossa ja omistautuu bestsellerkirjailijan uralleen.
*
Tämä kirja on aika raaka ja en suosittele herkimmille lukijoille. Tuli kuitenkin kuunneltua. Annan kirjalle 3 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Carter kirjoittaa osin brutaalia, mutta suurimmalta osaltaan hyvin kuvattua tutkintaa, jossa juonenkuljetus, verbaliikka ja henkilökuvaus ovat kohdillaan ja hänen ammattitaustansa paistaa läpi teoksissa, jotka tosiaan ovat aikasen tuhteja ja massasta erottuvia.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.