maanantai 23. lokakuuta 2023

Jesper & Joakim Erdgård: Musta tähti


Tämä äänikirja on julkaistu syksyllä 2020 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia ja sen lukee Aku Laitinnen. Tämä aloittaa kolmioisaisen sarjan.
*
”Suhteita kuvataan myötätuntoisesti ja rehellisesti... Täynnä vangitsevaa draamaa ja kipeitä totuuksia.” – Kirkus Reviews

Los Angelesista Tukholmaan lentävä Boeing 777 katoaa jäljettömiin Taalainmaan yllä mukanaan 200 matkustajaa. Putoamispaikkaa ei löydy. Tekoa epäillään terrori-iskuksi, ja Ruotsi siirtyy täyteen valmiustilaan. 
Thana ”Monty” Montgomery on juuri juhlinut saatuaan haluamansa työpaikan Ruotsin avaruushallinnossa, kun hänet kutsutaan puolustusvoimien esikunnan järjestämään kriisikokoukseen asiantuntijana. Pian hän, entinen agentti Henry Jäger ja Nasan tutkija tohtori Hyman lentävät tiedustelukoneella kohti Taalainmaata. 
Ennen pitkää ryhmä päätyy vihamieliseen paikkaan, vieraalle planeetalle, jolla hengissä selviämisen lisäksi on etsittävä keino päästä takaisin Maahan. Ihmiskuntaa on varoitettava sitä uhkaavasta vaarasta, maailmankaikkeuden pahimmasta vihollisesta.

Musta tähti on elokuvamaisesti kerrottu science fiction -trilleri, mielikuvituksellinen mutta silti realistinen avaruusseikkailu ihmisistä, jotka haaksirikkoutuvat vieraalle planeetalle.
*
Kirjan asetelmat ovat mielenkiintoiset, mutta tämä on liian ufo minun mieleeni. Taidan jättää sarjan seuraamisen tähän kirjaan. Annan kirjalle 3 tähteä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.