keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Amanda Craig: Synkkä sopimus

 

Tämä jännittävä ja juonikas kirjja ilmestyi 14.6.2022. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi, suosikkilukijani. 

Kaksi avioliitossaan katkeroitunutta naista tapaa sattumalta junassa. Syntyy sopimus, jonka on tarkoitus ratkaista molempien ongelmat.
Kun Hannah ja Jinni kohtaavat toisensa junassa, he huomaavat pian, että heillä on jotain yhteistä. Molemmilla on kerrottavanaan tarina petollisesta ja julmasta aviomiehestä. Matkan aikana he sopivat tappavansa toistensa miehet.
Naisten suunnitelma vaikuttaa täydelliseltä. Molemmilla olisi murhan ajalle alibi, eikä kukaan osaisi yhdistää naisia toisiinsa.
Jinnin aviomiehen kotoa Hannah löytää Stanin, valtavan, karvaisen, likaisen juopon, jolla on kerrottavanaan aivan toisenlainen tarina. Stan väittää Jinnin olevan aivan erilainen ihminen kuin se tyylikäs ja ystävällinen nainen, joka sai Hannahin suostuteltua karmeaan rikokseen.
Kuka puhuu totta - ja kuka onkaan oikea uhri?

”Amanda Craigin yhdeksännessä kirjassa on kaikki vastustamattoman lukuelämyksen elementit: railakas juoni, ajatuksia herättäviä sosiaalisia kysymyksiä sekä sankaritar, joka selviää kaikesta, mitä kirjailija keksii hänen eteensä heittää.” - The Guardian

Amanda Craig (s. 1959)on useasti palkittu englantilainen kirjailija ja kirjallisuuskriitikko. Hän syntyi Etelä-Afrikassa ja kasvoi Italiassa. Ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistään hän työskenteli journalistina Sunday Times, Observer, Daily Telegraph ja Independent -lehdissä.

Kirja lähtee rullaamaan, kuten edellä kerrottiin, mutta sitten se jatkaakin omaa kerrontaansa, joka on erilaista kuin mitä minä odotin. Seurataan Hannahin elämää pienessä englnatilaisessa kaupungissa. Pikku hiljaa asiat etenevät ja jännitys tiivistyy. Tämä kirja on myös kunnianosoitus kirjallisuudelle ja kirjojen ystävänä tällaista tekstiä mielellään lukee. Juonikuvioita lukuunottamatta kirja ei ole liian raaka tai mauoton ja jännitystä on sopivasti.

Kirjailija on kirjoittanut muitakin kirjoja, kuten loppupuheesta ilmenee. Toivottavasti niitäkin saadaan suomeksi. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.