keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Lilja Sigurdardóttir: Kalmankalpea maa

 

Tämä kirja on ilmestynyt 1.1.2024 ja sen kustantaja on Docendo. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä kirja on kolmas osa uudessa Islantiin sijoittuvassa dekkari-sarjassa. Edellinen osa oli nimeltään Verenpunainen meri. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta.
*
Hylätty laivakontti. Julman ihmiskaupan uhreja. Talvinen Islanti ei ole ollut koskaan näin hyinen.

Reykjavikin läheltä löytyy laivakontti. Sen sisältä paljastuu kauhistuttava näky: viisi elotonta naista, joista yksi on juuri ja juuri hengissä.

Islantilaisetsivä Daniel ryhtyy selvittämään naisten tapausta, joka on hänen uransa järkyttävin. Miten tällaista voi tapahtua ja kuka on sen takana?

Kadonnutta siskoaan yhä etsivä Áróra tutkii venäläismiestä, johon hänen tätinsä on rakastunut. Käy ilmi, että miehellä on pahat mielessä.

Sekä Daniel että Áróra kohtaavat tutkimuksissaan häikäilemättömiä rikollisia, joiden järkyttävät suunnitelmat täytyy estää.

Kalmankalpea maa on kolmas osa islantilaisessa dekkarisarjassa (aiemmat osat Jääkylmä aurinko ja Verenpunainen meri), jossa seurataan voimakastahtoisen ja värikkään Áróran tutkimuksia kadonneiden löytämiseksi. Sarja kuvaa tunnelmallisesti Islannin luontoa ja paikallisia tapoja sekä Áróran oman elämän erikoisia käänteitä.

Lilja Sigurdardóttir (s. 1972) on islantilainen dekkaristi ja näytelmäkirjailija, joka on palkittu kahdesti vuoden parhaasta dekkarista Islannissa. Hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty yli 15 maahan.
*
Lenkkeilijä löytää hylätyn laivakontin ja siellä  on sisällä afrikkalaisia naisia. Yksi hädin tuskin elossa. Tämä ei tiedä miten on joutunut Islantiin. Daniel tutkii tapausta ja jäljet johtavat Ranskaan. Auroran ja Danielin orastava suhde etenee kivasti!

Toisaalta Aurora auttaa naista, jonka miesystävä haluaa pikaisesti naimisiin, jotta saisi oleskeluluvan. Kuitenkin tällä on jotain salattavaa ja tämä soittelee venäjänkielisiä kiihkeitä puheluita, joista nainen ei ymmärrä mitään. 

Kirja on hyvä kertomus häikäilemättömistä rikollisista ja tapahtumien sijoittuminen Islantiin tuo oman mukavan mausteen. Kirjassa sattuu ja tapahtuu ja jännitystä riittäää... Suosittelen tutustumaan! Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.