sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Denise Rudberg: Tehtävä berliinissä. Vol 2

 

Tämä kirja on julkaistu Suomessa vuonna 2023 ja sen kustantaja on Into. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia ja sen lukee Meri Nenonen. Tämä on 4. osa Liittolaiset-sarjassa. Blogatut Rudbergin kirjat löytyvät tästä linkistä. Luen kirjan toiseen kertaan ja ensimmäinen postaus löytyy tästä linkistä. Tämä sarja on onneksi saanut jatkoa ja viides osa julkaistaan ruotsiksi kesällä. Hienoa! Toivottavasti pian suomeksikin! 
*
Kiehtova, historiallinen vakoojasarja jatkuu. Tehtävä Berliinissä palkittiin Adlibriksen vuoden romaanina vuonna 2022.

Ylistetyn vakoojaromaanisarjan neljäs osa vie lukijan toisen maailmansodan aikaiseen Tukholmaan ja natsien Berliiniin.
''Dekkarikirjailijana tunnetun Rudbergin trilogia on ollut Ruotsissa menestys. Se perustuu todellisiin paikkoihin ja tapahtumiin ja kuvaa historiaa mukavan ymmärrettävästi ja inhimillisesti. Jatkoa on saatava” -HS

Toinen maailmansota riehuu Euroopassa, ja koodinmurtajat Elisabeth, Iris ja Signe keskittyvät sodan varjossa myös oman elämänsä haasteisiin. Huippusuositun Liittolaiset-sarjan neljännessä osassa Tukholmassa työskentelevän tiedustelupalvelun tehtävät käyvät yhä vaarallisemmiksi.

Saksa vie joukkojaan Ruotsin kautta kohti Norjaa, ja Ruotsin puolueettomuus on koetuksella, sillä se pelkää olevansa seuraava miehityskohde. Iris kutsutaan natsimielisen sisarensa häihin Berliiniin - vieraiden joukossa ovat myös Adolf Hitler ja Joseph Goebbels. Juhlat saavat järkyttävän päätöksen, ja Iriksen paluumatka vaarantuu. Elisabeth miettii tulevaisuuttaan uudesta näkökulmasta ja Signe kohtaa menneisyytensä yllättävän kuolemantapauksen vuoksi.
*
Hyvä sarja, toivottavasti jatkuisi vielä. Kivat hahmot ovat Iiris, Singne ja Elisabeth, joita seurataan tässäkin kirjassa. Annan tällä kertaa tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.