tiistai 30. tammikuuta 2024

Lucinda Riley: Kuun sisar: Tiggyn tarina

 

Tämä kirja on vuodelta 2020 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on vajaat 22 tuntia ja sen lukee Usva Kärnä. Tämä on sarjan 5. osa. Rileyn lukemani kirjat löytyvät tästä linkistä
*
Huikeaan maailmanmenestykseen nousseen Seitsemän sisarta -kirjasarjan odotettu viides osa

Lucinda Rileyn uutuusromaani Kuun sisar vie Tiggyn tarinan mukana uskomattomalle matkalle Skotlannin ylängöiltä Espanjan Granadaan ja Etelä-Amerikasta New Yorkin parrasvaloihin.

Tiggy D’Aplièse on aina luottanut intuitioonsa, eikä hän epäröi tarttua lordi Charlie Kinnairdin tarjoukseen lähteä villieläinten hoitajaksi syrjäiseen kartanoon Skotlannin ylämaille. Tiggyn on vaikea käsitellä adoptioisänsä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin tämä olisi edelleen läsnä. Lumisessa Skotlannissa Tiggy löytää lopulta jäljet omille juurilleen, Andalusian auringon lämpöön.

Toukokuisena yönä vuonna 1912 syntyy Sacromonten romaniyhteisöön kitaroiden sävelten saattelemana pieni, tulisieluinen tyttölapsi. Lucìa kasvaa kaunottareksi ja tanssii, tanssii niin kuin ei kukaan muu. Hänen helmansa hulmahduksessa ja hänen korkojensa iskuissa on sellaista paloa ja taikaa, että New Yorkin showtaivaan tähdetkin ovat polvillaan tämän tinkimättömän flamencotaiteilijan edessä.

Irlantilaissyntyinen Lucinda Riley (1965–2021) oli taiturimainen tarinankertoja, jonka teoksia on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti. Hänet tunnetaan ympäri maailman huippusuosion saaneen Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana. Sarjan viimeinen osa, Atlas, Papa Saltin tarina, julkaistiin suomeksi toukokuussa 2023.

Lisäksi Rileyn romaaneista on suomennettu Keskiyön ruusu, Enkelipuu, Perhosten huone, Vaarallinen kirje, Oliivipuu, Italialainen tyttö, Orkideatarha, Auroran salaisuus ja Kuolema sisäoppilaitoksessa. Viimeisimpänä ilmestyi syyskuussa 2023 surullisenkaunis Valo ikkunassa.
*
Tässä kirjassa ollaan ensin Skotlannissa maaseudulla, sitten Espanjassa ja mustalaisten mukana matkustetaan ympäri maailman. Kiva seikkailu tämäkin kirja. Odotan innolla seuraavaa osaa. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut sarjan Seitsemän sisarta eka kirjan ja se oli hyvä. Olen lukenut myös Keskiyön ruusun, josta pidin kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä koko sarjaa.Paksuja kirjoja ovat, mutta hyviä...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.